10 anys de castells a Osona

El tòpic diria “sembla que va ser ahir”, però la veritat és que ja fa 10 anys que es veuen construccions castelleres a Osona. Va ser un 6 d’Agost del 97 en plenes festes del Carrer de Gurb quan els Sagals d’Osona varen fer la seva primera aparició pública en una plaça vigatana. En concret la Plaça d’Andreu Colomer que acull el Museu de l'Art de la Pell. Recordo voltar per allà amb els gegants i trobar-me en Ricard Castro a qui vaig acompanyar a l’actuació i que em va col·locar a la meva primera pinya sagala. A partir d’aquell moment ja no me’n vaig separar i els castells es convertiren en una part indispensable per mi. Després vingueren les primeres actuacions, el bateig del Mercat del Ram, l’escissió que ocupà portades i comportà enrabiades,els primers castells de set... Un dia em vaig trobar essent el cap de colla i treballant per què la colla no parés de crèixer.
Ara, un cop complerta l'etapa dels castells és l'hora de començar nous projectes i passar, com deiem amb en Musach i l'Aumatell durant la darrera Festa Major, al 'cos de reservistes' del quatre de vuit.

La foto és la del primer 3 de 6 carregat per la colla aquell 6 d'Agost del 97. Hi havia TV3 i l'endemà tot Catalunya va poder veure en Ricard saltant del 3 de 6 després de la carregada, tot i que tots sabem que la culpa no va ser seva, oi Ricard ?

Comments

2 Responses to "10 anys de castells a Osona"

Carles Guillamón ha dit... divendres, 10 d’agost del 2007, a les 15:23:00 CEST

Hola a tothom,ja tens raó Raül quan dius això dels anys...ja han passat 10 anys,com passa el temps!!! el projecte d'una colla castellera a la comarca d'Osona sembla molt consolidat encara que,es una opinió personal,potser ha perdut pes comarcal per centrar-se més en Vic...la meva opinió es que una colla de vuit tant sols pot aguantar si es juga plenament la carta comarcal -per un tema de població,de finançament,de mercat,etc - i potser aquesta es la feina més gran que ens queda per fer..implantar-nos a tot el territori comarcal.de colles tipus "els vailets del replà de l'escala" poden anar fent la viu-viu molt de temps (a Argentina,a Manlleu o a on vulguin) però colles amb voluntat d'estar entre les vint primeres del rànquing han de tenir una consolidació territorial clara i definida...per això fan falta els reservistes,els nous,els vells i els que puguem arreplegar...
Però,si senyor,ja portem 10 anys...hem durat més que el Titànic,més que els governs d'Aznar i esperem-ho,més que en Monti i la seva tropa.

Ramon Cirera ha dit... divendres, 10 d’agost del 2007, a les 17:28:00 CEST

Primer de tot felicitar-te pel bloc Raül.
10 Anys i gent que hi està implicada des del primer dia, és molt d'agraïr que encara estiguin tirant del carro, però això fa que la gent es cansi a mida que va pasant el temps i la projecció de la colla se'n ressenti, per això crec que després de 10 anys hi hauria d'haver una renovació de la gent que ha estat portant la colla fins ara, trobo a faltar idees noves, il·lusions i un ventall de coses més i això ho ha d'aportar gent nova i jove, els que hi hem sigut fins ara ja hem fet el que bonament hem pogut, però al cap de 10 anys la colla necessita un canvi i una renovació interna, i per aconseguir això és important tenir una projecció d'àmbit comarcal com deia en Carles, d'aquesta manera podrem incrementar els efectius de la colla amb gent nova de diferents llocs de la comarca, aquesta pot ser una manera de dil·luir aquells cercles tancats que s'han format en el transcurs dels anys.


Bones vacances


            La cara B del Bloc
Follow Me on Pinterest

Arxiu

Seguidors

Etiquetes

Adidas (1) Albània (2) anuncis (4) Apple (1) augmentada (1) Barça (4) BEI Vilanova (1) Benach (1) Blocs (33) blogger (1) Bòsnia (3) Brasil (10) Brazil (1) British Airways (1) Brussel·les (3) Calaix de sastre (7) Campanya Electoral (39) Carlsberg (1) Castells (8) Catalunya (48) Catosfera (4) CiU (5) CocaCola (3) Companys (3) Comunicar (2) Conflent (3) Cooperació (1) crisis (1) Croàcia (1) Cuba (1) Drogues (1) Duran i LLeida (1) e-week (1) EasyJet (1) Economia (2) EEUU (73) Eleccions (7) ElectionCenter (61) Escòcia (1) Esquerra (112) Estònia (4) ETA (1) Euskadi (5) Facebook (3) Federer (1) Finlàndia (3) Flandes (3) fotos (1) França (6) Gillette (1) Girona (1) Google (2) Grècia (1) Greenpeace (5) Guinness (2) Heineken (1) història (2) Independència (3) Internet (2) IPhone (1) Irlanda (1) Itàlia (2) JERC (6) Jordan (1) Jordi Font (1) Junqueras (12) Kosovo (4) Llei Electoral (1) Llibres (3) Londres (5) López Tena (1) Macià (2) Màster (1) McCain (5) McDonalds (1) Messi (1) MI5 (1) Microsoft (1) Montenegro (9) Natura (2) Nike (1) Nixon (1) Nova Zelanda (1) Obama (14) Olimpic (4) Osona (13) osonosfera (3) Païs Basc (1) Palestina (2) Patxi Lopez (1) Pepsi (1) Personatges (24) Política Catalana (40) Probabilitat (1) PSOE (1) Puigcercós (12) Rubik (1) Rugby (2) Rússia (6) Sagals (2) Sérbia (3) Sin Feinn (1) Sistema Electoral (3) Social Media (7) Suècia (3) SuperBowl (3) Tatcher (1) TheGuardian (1) Twitter (2) Viatges (47) Vic (84) Vimeo (7) viral (2) Volkswagen (3) YouTube (62)