Els dijous de l'Òmnium

Òmnium Osona ha encetat una sèrie de xerrades i debats amb el nom dels 'dijous de l'Òmnium'. Ahir dins aquesta sèrie tingué lloc la Taula rodona "Els processos d'independència a l'Europa contemporània: el cas de Kosovo". L'acte es celebrà a l'Ateneu la Central i comptà amb la presència de Josep Desquens, que ha estat treballant 3 anys a Pec (Kosovo) i el Jordi Eduard Perales, assessor de la ALE fins fa una setmana, company de partit (i de model de partit), i blocaire de la Garriga.
El tema em portà molts records, no en va fou un dels llocs visitats durant les vacances de l'estiu passat (post sobre el Kosovo). El Jordi Eduard donà una visió històrica de la situació balcànica, mentre que en Josep donà una visió de la situació econòmica pre i post independència. Fou una xerrada per desmentir mites, sovint ens arriben inputs massa generalistes que donem per bons sense ni tant sols intentar comprobar-los. És un error que fem tots, potser per mandra, potser per desinterés en saber la veritat, potser per no saber on trobar la informació.
Per als independentistes, la idea clau que en queda és que el Kosovo no és un model en quant a proces d'independencia a seguir per Catalunya, i que l'únic que necessitem 'copiar' seria el resultat final. El Kosovo no és Catalunya, de fet no s'assemblen en res ...
Després, un bon sopar-tertúlia amb els 2 conferenciants i la gent d'òmnium osona, on el tema estrella van ser els balcans i la situació d'Esquerra (per separat i diferenciadament...).

Comments

1 Response to "Els dijous de l'Òmnium"

reflexions en català ha dit... dissabte, 10 de maig del 2008, a les 20:35:00 CEST

Hola,

Aprofito aquest comentari per anunciar-te que, amb una colla de blocaires que compartim la simpatia per ERC però que discrepem de la línia que la direcció actual ha imprès en el partit, hem creat el portal de blocs Blocs amb Estrella amb l’objectiu de donar suport a la renovació d’Esquerra Republicana de Catalunya, un canvi que entenem que només pot arribar de la mà de
Joan Carretero i Rut Carandell.

Vist que els mals de la situació actual que pateix Catalunya provenen en bona part de les decisions de Carod i Puigcercós, crec que hem de començar per aquí. M'agradaria que hi fessis una visita i que t'hi adhereixis si t'engresca la idea. Seria bo que et pengessis el bàner i si fas un article sobre el tema te'l publicarem al portal.

Gràcies.


            La cara B del Bloc
Follow Me on Pinterest

Arxiu

Seguidors

Etiquetes

Adidas (1) Albània (2) anuncis (4) Apple (1) augmentada (1) Barça (4) BEI Vilanova (1) Benach (1) Blocs (33) blogger (1) Bòsnia (3) Brasil (10) Brazil (1) British Airways (1) Brussel·les (3) Calaix de sastre (7) Campanya Electoral (39) Carlsberg (1) Castells (8) Catalunya (48) Catosfera (4) CiU (5) CocaCola (3) Companys (3) Comunicar (2) Conflent (3) Cooperació (1) crisis (1) Croàcia (1) Cuba (1) Drogues (1) Duran i LLeida (1) e-week (1) EasyJet (1) Economia (2) EEUU (73) Eleccions (7) ElectionCenter (61) Escòcia (1) Esquerra (112) Estònia (4) ETA (1) Euskadi (5) Facebook (3) Federer (1) Finlàndia (3) Flandes (3) fotos (1) França (6) Gillette (1) Girona (1) Google (2) Grècia (1) Greenpeace (5) Guinness (2) Heineken (1) història (2) Independència (3) Internet (2) IPhone (1) Irlanda (1) Itàlia (2) JERC (6) Jordan (1) Jordi Font (1) Junqueras (12) Kosovo (4) Llei Electoral (1) Llibres (3) Londres (5) López Tena (1) Macià (2) Màster (1) McCain (5) McDonalds (1) Messi (1) MI5 (1) Microsoft (1) Montenegro (9) Natura (2) Nike (1) Nixon (1) Nova Zelanda (1) Obama (14) Olimpic (4) Osona (13) osonosfera (3) Païs Basc (1) Palestina (2) Patxi Lopez (1) Pepsi (1) Personatges (24) Política Catalana (40) Probabilitat (1) PSOE (1) Puigcercós (12) Rubik (1) Rugby (2) Rússia (6) Sagals (2) Sérbia (3) Sin Feinn (1) Sistema Electoral (3) Social Media (7) Suècia (3) SuperBowl (3) Tatcher (1) TheGuardian (1) Twitter (2) Viatges (47) Vic (84) Vimeo (7) viral (2) Volkswagen (3) YouTube (62)