Prohibiran els encenedors ??

La llibertat d'expressió és el dret de tot individu a expressar idees lliurement, i per tant sense censura. És un dret fonamental recollit a l'article 19 de la Declaració Universal dels Drets Humans.
D’altra banda el Codi Penal fixa com a delicte en els seus articles 490 i 491 l’ultratge a la Corona.
És una més de les múltiples contradiccions entre les lleis que emanen de la Constitució Espanyola i els múltiples Tractats Internacionals que, aproven però no fan complir, les Nacions Unides. Aquests dies estem assistint astorats a una defensa numantina de la Fiscalia envers els possibles danys que es puguin ocasionar a la corona. Primer va ser el segrest de la revista ‘El Jueves’ i ara és la possible inculpació d’un jove de Banyoles acusat de cremar una imatge dels reis en un carrer de Girona.
A aquestes alçades, a qualsevol ens resultaria paradoxal i intolerable que algú pogués anar a la presó o ser multat per publicar una vinyeta o cremar una fotografia. Però torres més altes han caigut !! Posats a imaginar, no resultaria estrany que en els propers mesos la fiscalia a instàncies de la COPE, demani al govern que repeteixi el que els seus descendents ideològics varen fer ja fa gairebé 300 anys. En aquella ocasió, els Borbons varen arribar a prohibir als catalans portar qualsevol ganivet de punta, o com diu la cançó "sols els ganivets de cuina a la taula ben lligats". Potser ara proposaran prohibir-nos circular pel carrer amb un encenedor a la butxaca o amb un bolígraf de punta fina. No fos cas que tinguéssim ganes d'injuriar a algú.

Comments

3 Responses to "Prohibiran els encenedors ??"

Fiscal en cap ha dit... dijous, 20 de setembre del 2007, a les 17:39:00 CEST

Raül,
la llibertat sense límits no existeix en una societat que accepta el pacte social de la democràcia. La llibertat d'un s'acaba on comença la llibertat d'altri.
El problema és el tracte desigual de la llibertat. Hi ha certs individus que estan sobreprotegits i això afecta la llibertat de la resta. El problema és aquest!
M'explico?

Ignasi Bosch ha dit... dijous, 20 de setembre del 2007, a les 23:37:00 CEST

Més que prohibir-nos portar encenedors i bolígrafs, ja tenen pensada una manera més subtil de inculcar els "bons valors" (els seus valors) a través d'aquesta nova assignatura de la ciutadania que apart d'educar els nens en valors com el respecte i la tolerància cap als altres (que això és positiu i necessari en aquesta societat, per desgràcia) però també valors "constitucionals" i de respecte a les institucions i a la corona.

I desprès el president espanyol diu que el seu partit respecta la pluralitat i és republicà...

Preguntador del Ges ha dit... dissabte, 22 de setembre del 2007, a les 2:16:00 CEST

El pacte social de la democràcia espanyola el marca la constitució i la constitució n'emana la persecució dels piròmans reials?
Per cert, fiscal en cap, el pacte social de la democràcia està per damunt dels drets universals?


            La cara B del Bloc
Follow Me on Pinterest

Seguidors

Etiquetes

Adidas (1) Albània (2) anuncis (4) Apple (1) augmentada (1) Barça (4) BEI Vilanova (1) Benach (1) Blocs (33) blogger (1) Bòsnia (3) Brasil (10) Brazil (1) British Airways (1) Brussel·les (3) Calaix de sastre (7) Campanya Electoral (39) Carlsberg (1) Castells (8) Catalunya (48) Catosfera (4) CiU (5) CocaCola (3) Companys (3) Comunicar (2) Conflent (3) Cooperació (1) crisis (1) Croàcia (1) Cuba (1) Drogues (1) Duran i LLeida (1) e-week (1) EasyJet (1) Economia (2) EEUU (73) Eleccions (7) ElectionCenter (61) Escòcia (1) Esquerra (112) Estònia (4) ETA (1) Euskadi (5) Facebook (3) Federer (1) Finlàndia (3) Flandes (3) fotos (1) França (6) Gillette (1) Girona (1) Google (2) Grècia (1) Greenpeace (5) Guinness (2) Heineken (1) història (2) Independència (3) Internet (2) IPhone (1) Irlanda (1) Itàlia (2) JERC (6) Jordan (1) Jordi Font (1) Junqueras (12) Kosovo (4) Llei Electoral (1) Llibres (3) Londres (5) López Tena (1) Macià (2) Màster (1) McCain (5) McDonalds (1) Messi (1) MI5 (1) Microsoft (1) Montenegro (9) Natura (2) Nike (1) Nixon (1) Nova Zelanda (1) Obama (14) Olimpic (4) Osona (13) osonosfera (3) Païs Basc (1) Palestina (2) Patxi Lopez (1) Pepsi (1) Personatges (24) Política Catalana (40) Probabilitat (1) PSOE (1) Puigcercós (12) Rubik (1) Rugby (2) Rússia (6) Sagals (2) Sérbia (3) Sin Feinn (1) Sistema Electoral (3) Social Media (7) Suècia (3) SuperBowl (3) Tatcher (1) TheGuardian (1) Twitter (2) Viatges (47) Vic (84) Vimeo (7) viral (2) Volkswagen (3) YouTube (62)