1a volta francesa

La 1a volta de les presidencials franceses no va oferir gaires sorpreses. Hollande es va imposar, com deien el 90% de les enquestes, però per sols 1'5 punts, com també deien les enquestes. De fet, sols una diferència de mig milió de vots d'un total de 36,5 milions de vots.


Ara, la presidencial ja és un cara a cara veritable entre Sarkozy i Hollande. Les enquestes donen avantatge al socialista, però ara totes les enquestes s'encaminen a saber quin % de votants de cada candidat eliminat (Le Pen, Mélenchon, Bayrou...) es decantaran per Hollande o per Sarkozy a la segona volta.
Melénchon donarà en gran part el suport a Hollande, en canvi Bayrou sembla que continuarà, com el 2007, votant en blanc. La 1a experiència però, no li ha fet guanyar suports, per tant, un Bayrou que en una segona oportunitat no s'acabi mullant, està destinat a desaparèixer.
La principal incògnita són els seguidors de LePen, malgrat que majoritàriament estarien molt més propers ideològicament a Sarkozy, aquest no ha aconseguit reduir, ans al contrari, els vots del FN. El Sarko més combatiu i proper a les tesis del FN, sols ha aconseguit que LePen aconseguís els millors resultats de la història.
Potser per això a LePen li aniria millor la derrota i desaparició de Sarko de l'Elisi? 
                                                                                                                      El candidat socialista ha arrossegat les zones tradicionalment favorables a l’esquerra (sud-oest, Bretanya) i alhora ha mossegat fort en àrees tradicionalment de dretes com el nord de França i el centre (on Sarkozy va guanyar el 2007) fins i tot guanyant a la capital francesa, París.
Sarkozy, el candidat que va dominar clarament el 2007 no ha pogut reeditar la seva gesta. Conserva la majoria a l’est i al sud-est (Alsàcia, Alps Marítims) on aconsegueix els millors resultats de la 1a volta, però perd una gran part del centre (Indre, Cher, Saone-et-Loire).


                                                                                                                               La candidata del FN és líder al departament de Gard, però també obté els seus millors resultats a l’arc nord-est francès, on sovint acaba en segona posició. El FN també ha ontingut avenços en àrees on el partit era feble, com la Bretanya.


                                                                                                                                        El candidat té el seu electorat a l’oest, amb pics importants a la Bretanya o als Pirineus Atlàntics, on va arribar a guanyar el 2007. També està per sobre de la seva mitjana a Alsàcia, Aveyron, Cantal o la Lozère.
                                                                                                                El vot a favor de Melénchon es localitza al centre (Nièvre, Allier, Puy de Dome, Dordonya) i també al sud de França. Ha aconseguit grans avenços a la zona dels Alps i de l’Alta Provença.Comments

0 Responses to "1a volta francesa"


            La cara B del Bloc

Seguidors

Etiquetes

Adidas (1) Albània (2) anuncis (4) Apple (1) augmentada (1) Barça (4) BEI Vilanova (1) Benach (1) Blocs (33) blogger (1) Bòsnia (3) Brasil (10) Brazil (1) British Airways (1) Brussel·les (3) Calaix de sastre (7) Campanya Electoral (39) Carlsberg (1) Castells (8) Catalunya (48) Catosfera (4) CiU (5) CocaCola (3) Companys (3) Comunicar (2) Conflent (3) Cooperació (1) crisis (1) Croàcia (1) Cuba (1) Drogues (1) Duran i LLeida (1) e-week (1) EasyJet (1) Economia (2) EEUU (73) Eleccions (7) ElectionCenter (61) Escòcia (1) Esquerra (112) Estònia (4) ETA (1) Euskadi (5) Facebook (3) Federer (1) Finlàndia (3) Flandes (3) fotos (1) França (6) Gillette (1) Girona (1) Google (2) Grècia (1) Greenpeace (5) Guinness (2) Heineken (1) història (2) Independència (3) Internet (2) IPhone (1) Irlanda (1) Itàlia (2) JERC (6) Jordan (1) Jordi Font (1) Junqueras (12) Kosovo (4) Llei Electoral (1) Llibres (3) Londres (5) López Tena (1) Macià (2) Màster (1) McCain (5) McDonalds (1) Messi (1) MI5 (1) Microsoft (1) Montenegro (9) Natura (2) Nike (1) Nixon (1) Nova Zelanda (1) Obama (14) Olimpic (4) Osona (13) osonosfera (3) Païs Basc (1) Palestina (2) Patxi Lopez (1) Pepsi (1) Personatges (24) Política Catalana (40) Probabilitat (1) PSOE (1) Puigcercós (12) Rubik (1) Rugby (2) Rússia (6) Sagals (2) Sérbia (3) Sin Feinn (1) Sistema Electoral (3) Social Media (7) Suècia (3) SuperBowl (3) Tatcher (1) TheGuardian (1) Twitter (2) Viatges (47) Vic (84) Vimeo (7) viral (2) Volkswagen (3) YouTube (62)