Punt mort? (228 dies)

Acaba el març i les primàries republicanes continuen sense tenir un final feliç. O almenys el final feliç que la majoria de dirigents del GOP desitjarien. El final s'apropa i s'entreveu, però cada dia que passa, cada dia que s'allarga la cursa, es gasten més diners, es deixen anar més 'draps bruts' i més desqualificacions entre els candidats, i sobretot es dona més vida i capacitat de reacció al President Obama.


Tothom dona per fet que l'allargament en el temps de les primàries no és gens beneficiosa pel futur imminent del Partit Republicà. Fins i tot hi ha qui en dona les culpes als canvis en les normatives de les primàries que s'han fet efectives des d'aquest 2012. El principal canvi introduït és la substitució de la norma "winner-take-all" (en que, en la gran majoria d'estats, el guanyador de la primària s'emportava el 100% dels delegats en joc) per la repartició proporcional dels delegats segons el percentatge de vot aconseguit per cada candidat en cada primària.
Ara bé, tal i com demostren al blog "The Monkey Cage", amb els resultats obtinguts fins ara, si s'utilitzés la norma "winner-take-all", l'avantatge de Mitt Romney seria menor del que disposa actualment i per tant la cursa encara seria més disputada que fins ara. On és el problema doncs? Com també indiquen, el problema possiblement és  l'allargament en el calendari de les diferents primàries, que comencen a principis de gener i no acaben fins a principis de Juny (quan amb anterioritat no passaven del mes de d'abril). Un fet que es va escollir  per a que no s'escollís el candidat massa d'hora, i que en canvi està dinamitant qualsevol possibilitat d'un candidat republicà a les eleccions presidencials de novembre.

Març ha acabat amb una nova victòria clara per Romney a Illinois, i una nova victòria clara al Sud, a Louisiana, per a Santorum. Però el sud/oest s'acaba i Santorum ho sap.
La diferència continua sent del doble de delegats per Romney i  l'abril promet ser un mes molt propici per ell.
8 primàries en joc, de les quals Romney té avantatge en 7 (Districte de Columbia, Maryland, Wisconsin, Connecticut, Delaware, New York i Rhode Island), mentre que Santorum sols compta amb Pennsylvania, estat del qual n'ha estat senador.

Comments

0 Responses to "Punt mort? (228 dies)"


            La cara B del Bloc
Follow Me on Pinterest

Arxiu

Seguidors

Etiquetes

Adidas (1) Albània (2) anuncis (4) Apple (1) augmentada (1) Barça (4) BEI Vilanova (1) Benach (1) Blocs (33) blogger (1) Bòsnia (3) Brasil (10) Brazil (1) British Airways (1) Brussel·les (3) Calaix de sastre (7) Campanya Electoral (39) Carlsberg (1) Castells (8) Catalunya (48) Catosfera (4) CiU (5) CocaCola (3) Companys (3) Comunicar (2) Conflent (3) Cooperació (1) crisis (1) Croàcia (1) Cuba (1) Drogues (1) Duran i LLeida (1) e-week (1) EasyJet (1) Economia (2) EEUU (73) Eleccions (7) ElectionCenter (61) Escòcia (1) Esquerra (112) Estònia (4) ETA (1) Euskadi (5) Facebook (3) Federer (1) Finlàndia (3) Flandes (3) fotos (1) França (6) Gillette (1) Girona (1) Google (2) Grècia (1) Greenpeace (5) Guinness (2) Heineken (1) història (2) Independència (3) Internet (2) IPhone (1) Irlanda (1) Itàlia (2) JERC (6) Jordan (1) Jordi Font (1) Junqueras (12) Kosovo (4) Llei Electoral (1) Llibres (3) Londres (5) López Tena (1) Macià (2) Màster (1) McCain (5) McDonalds (1) Messi (1) MI5 (1) Microsoft (1) Montenegro (9) Natura (2) Nike (1) Nixon (1) Nova Zelanda (1) Obama (14) Olimpic (4) Osona (13) osonosfera (3) Païs Basc (1) Palestina (2) Patxi Lopez (1) Pepsi (1) Personatges (24) Política Catalana (40) Probabilitat (1) PSOE (1) Puigcercós (12) Rubik (1) Rugby (2) Rússia (6) Sagals (2) Sérbia (3) Sin Feinn (1) Sistema Electoral (3) Social Media (7) Suècia (3) SuperBowl (3) Tatcher (1) TheGuardian (1) Twitter (2) Viatges (47) Vic (84) Vimeo (7) viral (2) Volkswagen (3) YouTube (62)