ERC Vic – Km. 0

Un cop les eleccions municipals han passat i les fortes dosis d’apassionament s’han escampat fruit de la prudent distància temporal, és l’hora de què cada partit polític que ho desitgi en faci balanç o passi fulla. Esquerra Republicana de Catalunya no defuig la seva responsabilitat i afronta els problemes i discrepàncies que hagi pogut tenir tot mirant endavant. Arrel dels darrers esdeveniments ja coneguts per tothom, l’executiva local d’ERC a la Ciutat de Vic ha canviat. Després d’un procés intern on tothom hi ha pogut dir la seva, s’ha produït un canvi en tots els sentits, que combina l’experiència amb la joventut, que incorpora cares noves i que reforça l’arrelament i la relació del nostre partit amb les diferents associacions i entitats vigatanes. Un canvi de noms, però també de maneres de fer i de viure la ciutat. Tanmateix, les dones i homes que formem la nova Executiva Local d’Esquerra a Vic volem deixar escrits, per endavant i clarament, els nostres principis envers la ciutat.
La Secció Local d’Esquerra Republicana de Catalunya a la Ciutat de Vic, es reafirma en el projecte comú (el dels valors republicans de solidaritat, llibertat, justícia social i independència) que vol tenir amb la ciutadania vigatana. Uns valors que volem que es vagin estenent entre la societat al mateix temps que es va configurant una nova majoria social cap a la sobirania. Ens comprometem per a fer-ho, a renovar les idees i les maneres de fer, sortint al carrer fent més i millors actes, amb un únic repte, aconseguir debatre sobre la política de veritat i els problemes reals de tots els que convivim en aquesta magnífica ciutat, per i amb les persones.
Qualsevol partit polític que actualment vulgui impregnar la ciutat de les seves idees i projectes ha de ser vist pels ciutadans com una eina, un mitjà que els ciutadans puguin fer servir per millorar la seva vida. L’eslògan d’Esquerra ”utilitza’ns”, reflecteix molt bé la idea d’utilitat que vol tenir el nostre partit.
Ara és el moment que els ciutadans de Vic facin servir Esquerra. ERC ja no és ni vol ser un partit enclaustrat dins les parets d’un local social. La feina que venen executant els regidors d’Esquerra al govern municipal en sols 5 mesos, n’és un clar exemple del que ha de ser i vol ser durant els propers anys el nostre partit.
Dirigir i executar les polítiques socials municipals en el sentit més ampli de l’expressió, estar al costat dels infants, joves, dones, famílies, gent gran i sectors socials diversos. Fer-se present en la diversitat de barris i zones de convivència de la ciutat, treballar colze a colze amb les organitzacions i professionals anomenats del tercer sector amb la finalitat d’evitar l’exclusió. Difondre els valors de la catalanitat als col·lectius de nouvinguts amb l’objectiu d’avançar en integració, cohesió i riquesa social. Participant, és clar, en les temàtiques d’Urbanisme, Cultura, Economia i Règim Interior amb la idea de fer una administració municipal cada dia més eficient i eficaç a favor de la ciutadania.
Esquerra s’obre a la ciutat com a receptora de tot allò que els ciutadans vulguin fer-nos partícips : de les seves queixes, percepcions, idees, reptes o comentaris, sempre dins els límits de la democràcia participativa. Posem a l’abast de tothom, els mitjans dels que disposem : la pàgina web (www.esquerra.cat/vic), el correu electrònic (vic@esquerra.org), el local social, el capital humà de la nostra militància i per sobre de tot l’interès a dialogar, parlar, conversar i escoltar amb tothom que, com nosaltres, vulgui el millor per la ciutat.
Segurament pot sobtar a moltes persones, que un partit polític digui coses tant òbvies com les escrites fins ara. En una situació de normalitat, molts pensaríem que això és el mínim que es demana a un partit polític que vulgui ser representatiu. Res més lluny de la realitat. Tot el que hem dit és obvi, però no per ser obvi se’ls hi suposa a tots els partits polítics d’aquesta ciutat. Cal regenerar la cultura política d’aquesta ciutat traient-la dels despatxos i obrint-la a la ciutadania, no sols per trepitjar carrer per deixar-se veure, sinó per escoltar i debatre, no per fer xarxa clientelar i demagògia populista sinó per aprofundir en la identitat de la nostra ciutat i en la seva xarxa ciutadana . I aquí, Esquerra està disposada a posar-hi el seu gra de sorra particular. Fugint dels interessos i ambicions personals, ens oferim per col·laborar en el projecte comú d’una societat que s’ho mereix, un projecte en què els valors republicans i la radicalitat democràtica han estat, són i seran les nostres senyes d’identitat.

(Article publicat a 'El 9 Nou' el divendres 16 de Novembre de 2007)

Comments

5 Responses to "ERC Vic – Km. 0"

Anna ha dit... divendres, 16 de novembre del 2007, a les 22:02:00 CET

Raül, que aquest comptaquilòmetres que ara poses a 0 comenci a funcionar a ple rendiment i vagi sumant quilòmetres i més quilòmetres. Molta sort!

Joan Ballana ha dit... dissabte, 17 de novembre del 2007, a les 14:22:00 CET

Km 0 d´un horitzó infinit !

Jordi Casals i Prat ha dit... diumenge, 18 de novembre del 2007, a les 21:47:00 CET

Tsst i carretera i fonda!
A Vic hi ha molta feina a fer i crec que ets la millor persona per liderar-la.
Per cert, divendres vaig estar de visita a la teva ciutat amb la teva regidora ;)

Marc Arza ha dit... diumenge, 18 de novembre del 2007, a les 23:58:00 CET

Raül,

A l'Olla de Grills s'ha obert un debat interessant: o PSOE=PP o CAT=PSOE.

http://olladegrills.wordpress.com/2007/11/18/o-psoepp-o-catpsoe/

T'hi apuntes?

Marc Arza
www.catalunyafastforward.blogspot.com

the_rubinenca ha dit... dimarts, 20 de novembre del 2007, a les 16:20:00 CET

t'ho tinc dit... el km 0 del món mundial és RUBI CITY!!!

ànims!


            La cara B del Bloc
Follow Me on Pinterest

Seguidors

Etiquetes

Adidas (1) Albània (2) anuncis (4) Apple (1) augmentada (1) Barça (4) BEI Vilanova (1) Benach (1) Blocs (33) blogger (1) Bòsnia (3) Brasil (10) Brazil (1) British Airways (1) Brussel·les (3) Calaix de sastre (7) Campanya Electoral (39) Carlsberg (1) Castells (8) Catalunya (48) Catosfera (4) CiU (5) CocaCola (3) Companys (3) Comunicar (2) Conflent (3) Cooperació (1) crisis (1) Croàcia (1) Cuba (1) Drogues (1) Duran i LLeida (1) e-week (1) EasyJet (1) Economia (2) EEUU (73) Eleccions (7) ElectionCenter (61) Escòcia (1) Esquerra (112) Estònia (4) ETA (1) Euskadi (5) Facebook (3) Federer (1) Finlàndia (3) Flandes (3) fotos (1) França (6) Gillette (1) Girona (1) Google (2) Grècia (1) Greenpeace (5) Guinness (2) Heineken (1) història (2) Independència (3) Internet (2) IPhone (1) Irlanda (1) Itàlia (2) JERC (6) Jordan (1) Jordi Font (1) Junqueras (12) Kosovo (4) Llei Electoral (1) Llibres (3) Londres (5) López Tena (1) Macià (2) Màster (1) McCain (5) McDonalds (1) Messi (1) MI5 (1) Microsoft (1) Montenegro (9) Natura (2) Nike (1) Nixon (1) Nova Zelanda (1) Obama (14) Olimpic (4) Osona (13) osonosfera (3) Païs Basc (1) Palestina (2) Patxi Lopez (1) Pepsi (1) Personatges (24) Política Catalana (40) Probabilitat (1) PSOE (1) Puigcercós (12) Rubik (1) Rugby (2) Rússia (6) Sagals (2) Sérbia (3) Sin Feinn (1) Sistema Electoral (3) Social Media (7) Suècia (3) SuperBowl (3) Tatcher (1) TheGuardian (1) Twitter (2) Viatges (47) Vic (84) Vimeo (7) viral (2) Volkswagen (3) YouTube (62)