Sandy (7 dies)

Definitivament els aspectes meteorològics estan tenint un paper destacat en aquesta campanya electoral. A l'agost va ser l'Isaac, una tempesta tropical que va estar a punt de fer suspendre la convenció Republicana a Florida. 10 dies més tard, una forta tempesta va obligar Obama a canviar l'escenari del seu discurs d'acceptació a Carolina del Nord. I aquesta setmana, a sols 7 dies de les eleccions, una tempesta tropical convertida en huracà de grau 2, el Sandy, està destrossant la costa est dels Estats Units.

Aquesta nit ha arribat a Nova York i Nova Jersey, zones que Obama ja ha declarat zones catastròfiques,  provocant inundacions a les grans ciutats (metros inundats, milions de persones sense llum, 83 morts). Inundacions que a Nova York han superat rècords que dataven de 1821.

Què han fet els 2 candidats davant aquest extraordinari  fenomen extrem de la naturalesa? Per començar els dos candidats han decidit parar els actes de campanya (hi ha certa controvèrsia en el fet que sembla que Romney no els hauria anul·lat tots i estaria fent campanya a Ohio) i centrar-se en recollir diners per les víctimes.
En la memòria de tothom hi ha la nefasta gestió que l'Administració Bush va fer de l'huracà Katrina l'any 2005 i és per això que Obam, s'ha posat el mono de commander-in-chief i s'ha posat a treballar en allò que millor sap fer: posar-se al capdavant i aparentar que es farà el màxim i millor possible per salvaguardar la vida dels seus ciutadans. Obama no sols hi té molt a perdre en el fet que ell és el màxim responsable de les forces de salvament de tot el país sinó per que l'huracà Sandy està fent molt de mal a tota la costa est, i sobretot a la part nord d'aquesta.
Aquesta zona no sols és la zona més poblada dels EEUU, sinó que alhora és el major recollidor de vots dels demòcrates i Obama. La victòria de qualsevol president demòcrata es fonamenta essencialment en California a la costa oest i sobretot en tota la zona nord de la costa est (New York, Vermmont, Maine, Massachussets, Virginia, New Hampshire, New jersey, Delaware, Maryland, Connecticut, Pennsilvanya). Per tant, Obama necessita fer sentir a la seva gent que està segura a les seves mans i que no tenen res a témer.
Romney en canvi, el millor que pot fer és passar desapercebut i resar per a que hi hagi el mínim de desgràcies possibles. No pot guanyar-hi res i menys des que en un acte de campanya per les primàries va anunciar que si arribava a ser President, eliminaria o privatitzaria l'agència del govern federal que gestiona la resposta a les catàstrofes naturals i que ara mateix té un paper imprescindible en la lluita contra els efectes de Sandy,

Comments

0 Responses to "Sandy (7 dies)"


            La cara B del Bloc
Follow Me on Pinterest

Seguidors

Etiquetes

Adidas (1) Albània (2) anuncis (4) Apple (1) augmentada (1) Barça (4) BEI Vilanova (1) Benach (1) Blocs (33) blogger (1) Bòsnia (3) Brasil (10) Brazil (1) British Airways (1) Brussel·les (3) Calaix de sastre (7) Campanya Electoral (39) Carlsberg (1) Castells (8) Catalunya (48) Catosfera (4) CiU (5) CocaCola (3) Companys (3) Comunicar (2) Conflent (3) Cooperació (1) crisis (1) Croàcia (1) Cuba (1) Drogues (1) Duran i LLeida (1) e-week (1) EasyJet (1) Economia (2) EEUU (73) Eleccions (7) ElectionCenter (61) Escòcia (1) Esquerra (112) Estònia (4) ETA (1) Euskadi (5) Facebook (3) Federer (1) Finlàndia (3) Flandes (3) fotos (1) França (6) Gillette (1) Girona (1) Google (2) Grècia (1) Greenpeace (5) Guinness (2) Heineken (1) història (2) Independència (3) Internet (2) IPhone (1) Irlanda (1) Itàlia (2) JERC (6) Jordan (1) Jordi Font (1) Junqueras (12) Kosovo (4) Llei Electoral (1) Llibres (3) Londres (5) López Tena (1) Macià (2) Màster (1) McCain (5) McDonalds (1) Messi (1) MI5 (1) Microsoft (1) Montenegro (9) Natura (2) Nike (1) Nixon (1) Nova Zelanda (1) Obama (14) Olimpic (4) Osona (13) osonosfera (3) Païs Basc (1) Palestina (2) Patxi Lopez (1) Pepsi (1) Personatges (24) Política Catalana (40) Probabilitat (1) PSOE (1) Puigcercós (12) Rubik (1) Rugby (2) Rússia (6) Sagals (2) Sérbia (3) Sin Feinn (1) Sistema Electoral (3) Social Media (7) Suècia (3) SuperBowl (3) Tatcher (1) TheGuardian (1) Twitter (2) Viatges (47) Vic (84) Vimeo (7) viral (2) Volkswagen (3) YouTube (62)