una setmana llarga

No escriure en tota la setmana, fa que quan arriba el diumenge i tens una estona de descans, puguis fer un resum de la setmana. Una setmana que per alguns ha estat molt curta, però que per als que no hem vist passar ni el pont ni el dia de festa, se’ns ha acabat fent molt llarga.

Puc destacar varies coses de la setmana, primer que dijous es va votar l’aprovació per part de l’estat espanyol del Tractat Europeu de Lisboa. El mateix que fa dues setmanes que Irlanda, en referèndum va rebutjar. Esquerra, al costat del Bloque Galego i del diputat d'IU hi va votar en contra. Recordo que fa 15 dies arran del posicionament irlandès, molta gent va felicitar-los i a l’Osonosfera es van escriure molts posts... per això em sobta la posició d’abstenció que IC va fer a Madrid aquest dijous, això i la manca de comentaris sobre aquesta posició. A les verdes i a les madures.

Divendres el lehendakari va presentar i aprovar la llei que hauria de permetre el proper 25 d’Octubre realitzar un referèndum per preguntar als bascs la seva opinió sobre el conflicte. Sha escrit i s’escriurà molt sobre el tema. Jo sols deixo un fragment de l’entrevista a Gerry Adams que el diari AVUI publica avui mateix. Amb les 5 primers línies n’hi ha prou per entendre’l.

Divendres es celebrà el 20é aniversari de la creació del Consell Comarcal d’Osona. A banda de constatar que es continua caient en l’error de fer actes sols per als implicats i no per als ciutadans que en certa mesura ‘pateixen’ o ‘celebren’ el consell comarcal o altes institucions formades majoritàriament per polítics triats pel poble, celebro el parlament i la valentia del conseller Ausàs, capaç de raspallar el consell comarcal i alhora anunciar que s’està acabant el xollo, i que aquests passaran a ser una eina més de gestió i no de controvèrsia i disputes polítiques com fins ara.

Al vespre, vaig assistir al Concert benèfic a favor de l’adfo, a la plaça de la catedral. Un gran concert per una gran causa. Sens dubte el millor acte de la setmana a la comarca. I una ocasió immillorable per fer un remember tot recordant parking, duble bubble i en Pep Sala

Per cert, la Federació de Girona de CDC ha aprovat amb un suport massiu, una esmena que defensa trencar amb UDC. No em puc arribar ni a imaginar que hagués passat si a una regional d’Esquerra, algun sector crític hagués proposat el trencament i la sortida del sector d’Esquerra si no guanyaven les eleccions. L’Avui hi ha dedicat 5 línies, demà en Bassas 2 minuts. I després ens queixem...

I avui, s’ha inaugurat el mercat dels diumenges al Remei. Ple a vessar, amb un sol matador, però una cordialitat envejable i molts, molts somriures. I jo, amb la voluntat de llegir el que dirà tothom a partir de demà. Puc entendre que es critiqui abans de saber com anirà la cosa, però també puc entendre que es canviï d’opinió, o no...

I acabo, per que encara no som al vespre, i així no haig de parlar de futbol, per si de cas.... Però com va dir el meu idol d’infància, Gary Lineker, "El futbol és un joc d'onze contra onze en el qual sempre guanya Alemanya".

(Foto extreta del CD dels 20 anys del Consell, de l'arxiu del 9 Nou)

Comments

0 Responses to "una setmana llarga"


            La cara B del Bloc
Follow Me on Pinterest

Seguidors

Etiquetes

Adidas (1) Albània (2) anuncis (4) Apple (1) augmentada (1) Barça (4) BEI Vilanova (1) Benach (1) Blocs (33) blogger (1) Bòsnia (3) Brasil (10) Brazil (1) British Airways (1) Brussel·les (3) Calaix de sastre (7) Campanya Electoral (39) Carlsberg (1) Castells (8) Catalunya (48) Catosfera (4) CiU (5) CocaCola (3) Companys (3) Comunicar (2) Conflent (3) Cooperació (1) crisis (1) Croàcia (1) Cuba (1) Drogues (1) Duran i LLeida (1) e-week (1) EasyJet (1) Economia (2) EEUU (73) Eleccions (7) ElectionCenter (61) Escòcia (1) Esquerra (112) Estònia (4) ETA (1) Euskadi (5) Facebook (3) Federer (1) Finlàndia (3) Flandes (3) fotos (1) França (6) Gillette (1) Girona (1) Google (2) Grècia (1) Greenpeace (5) Guinness (2) Heineken (1) història (2) Independència (3) Internet (2) IPhone (1) Irlanda (1) Itàlia (2) JERC (6) Jordan (1) Jordi Font (1) Junqueras (12) Kosovo (4) Llei Electoral (1) Llibres (3) Londres (5) López Tena (1) Macià (2) Màster (1) McCain (5) McDonalds (1) Messi (1) MI5 (1) Microsoft (1) Montenegro (9) Natura (2) Nike (1) Nixon (1) Nova Zelanda (1) Obama (14) Olimpic (4) Osona (13) osonosfera (3) Païs Basc (1) Palestina (2) Patxi Lopez (1) Pepsi (1) Personatges (24) Política Catalana (40) Probabilitat (1) PSOE (1) Puigcercós (12) Rubik (1) Rugby (2) Rússia (6) Sagals (2) Sérbia (3) Sin Feinn (1) Sistema Electoral (3) Social Media (7) Suècia (3) SuperBowl (3) Tatcher (1) TheGuardian (1) Twitter (2) Viatges (47) Vic (84) Vimeo (7) viral (2) Volkswagen (3) YouTube (62)