Els debats (37 dies)

A punt de començar l'octubre, mes culminant de la campanya als Estats Units i sobretot mes en que els debats prendran la paraula. Segons com vagin, acabaran per confirmar la victòria de Barack Obama o en canvi posaran una emoció final al duel que l'enfronta amb Mitt Romney.

Llistat de debats:

Presidencials: Barack Obama VS Mitt Romney

Tots els debats duraran 90 minuts i es faran de 9 a 10:30 p.m. segons el fus horari estàndard de l'Est.

1er - 3 d'Octubre a la Universitat de Denver, Colorado (web del debat)
El moderarà Jim Lehrer, que amb aquest haurà moderat fins a 12 debats presidencials i anirà sobre política interior. constarà de 6 blocs temàtics de 15 minuts cada un (els tres primers sobre temes econòmics i els tres darrers sobre salut, el rol del govern i com governar).

2on - 16 d'Octubre a Hempstead, Nova York
El moderarà Candy Crowley, periodista de la CNN i serà un debat d'estil 'town-hall'. És a dir, els espectadors del debat podran fer preguntes directes als candidats sobre qualsevol tema i cada candidat tindrà 2 minuts per respondre. Lespersones seran triades per la casa d'enquestes Gallup.

3er - 22 d'Octubre a Boca Raton, Florida
El moderarà Bob Schieffer, periodista de  la CBS i versarà sobre política exterior. El format serà exactament el mateix que el primer debat.

Vice-presidents: Joe Biden VS Pau Ryan

1er - 11 d'Octubre a Danville, Kentucky
El moderarà Martha Raddatz, periodista de ABC i versarà sobre política interior i exterior. El format serà com el primer debat presidencial però amb 9 blocs de 10 minuts.


Wake the fuck up (40 dies)

L'elecció s'apropa, l'enginy de les candidatures s'aguditza al màxim i l'equip d'Obama està més creatiu que mai.


 

4a Porra (50 dies)

Mitt Romney perdrà les eleccions. O això almenys és el que diuen les enquestes dels darrers 150 dies fins a dia d'avui. Les dues convencions celebrades fa 15 dies no han suposat cap gran canvi als 'swing states', els 7 o 8 estats que podrien decantar la balança presidencial cap a una o altra banda. Romney sembla estar reduint les diferències però de moment no n'hi ha prou per a poder intentar posar pressió a l'equip d'Obama que s'ha llançat de cap als swing states per assegurar-se la reelecció.

No serà una victòria espectacular. De fet, serà menor que la que va obtenir davant McCain, però davant el 'menor' Obama dels darrers 4 anys, el partit republicà sols ha pogut trobar un home gris que no aixeca cap mena de passió davant la ciutadania, i que ha acabat triant un 'Tea Party' de company d'equip per a poder assegurar que, com a mínim, els seus el votin.

50 dies: OBAMA 323 - ROMNEY 215


200 dies:  Obama  328 - Romney 210
150 dies:  Obama  303 - Romney 235
100 dies:  Obama 303 - Romney 235
50 dies:    Obama 323 - Romney 215

11 de Setembre de 2012

Per fi ha arribat l'onze de Setembre més mogut dels darrers anys. L'onze en que Barcelona ha de quedar petita. L'onze que ha mobilitzat més balcons i finestres de totes les cases. L'onze de més esperança, l'esperança de que avui comenci un nou futur. Un futur en llibertat.

 

Mentrestant a Vic, l'Ajuntament, de manera solemne i amb la Guàrdia Urbana vestida de gala, va fer onejar una estelada que de forma permanent restarà a la Plaça del Mil·lenari de Vic fins a la victòria final. 

El 1er 4 de 8

Avui fa exactament 10 anys que els Sagals d'Osona van descarregar el seu primer 4 de 8. Va ser a la Plaça Major de Vic, durant l'actuació de les 'Colles de l'Eix' que es celebrava per primer cop a la capital osonenca. M'ho ha recordat aquest matí, l'actual president de la colla, en Lluís Casellas.
Des de llavors ha plogut molt, però aquell no deixarà mai de ser el primer de molts.


Convenció demòcrata - 4a part (61 dies)

La convenció demòcrata ha acabat. Ho ha fet allà on no tocava, i és que la pluja (que queia a bots i barrals) ha impedit que Obama fes el seu discurs d'acceptació davant 80.000 persones a l'estadi dels Panters. S'ha hagut de conformar en fer-ho a l'escenari dels darrers dies, però això no ha impedit que un cop més Obama hagi enlluernat. Podeu llegir el discurs, que ell mateix ha titulat "We don't turn back" aquí. Amb un final dels darrers 9 minuts espectaculars on Obama substitueix el "Yes We Can" de 2008 pel "He/Se gives me HOPE".

Abans, Obama ha estat precedit pel candidat a la vicepresidència Joe Biden i per John Kerry, candidat al 2004. La nit ha donat per molt, fins i tot per discursos de famosos i estrelles com Scarlet Johansson.

Així doncs la convenció demòcrata ens deixa 3 grans discursos, Michelle Obama (el sentiment i la passió), Bill Clinton (ovacionat per la gran majoria de diaris nord-americans com un dels millors discursos de tota la història de les convencions, i això que parlava de economia) i com no, Barack Obama "I'm the President".

 
“On every issue, the choice you face won’t just be between two candidates or two parties. It will be a choice between two different paths for America. A choice between two fundamentally different visions for the future. […] But know this, America: Our problems can be solved. Our challenges can be met. The path we offer may be harder, but it leads to a better place. And I'm asking you to choose that future.” 


"America, I never said this journey would be easy, and I won’t promise that now. Yes, our path is harder, but it leads to a better place. Yes, our road is longer, but we travel it together. We don’t turn back. We leave no one behind. We pull each other up. We draw strength from our victories. And we learn from our mistakes." 



Convenció demòcrata - 3a part (62 dies)

El segon dia de la convenció demòcrata començava encara amb l'emoció i el record de les paraules i el discurs del dia abans de Michelle Obama, fins al moment, el millor de les dues setmanes de convencions. Si una frase quedarà serà "Being president doesn't change who you are, it reveals who you are" i sobretot els darrers 5 minuts on la Primera Dama va arrencar plors de molts dels delegats i de molts dels espectadors que l'estaven veient. D'això es tractava! Bona feina d'ella i sobretot dels seus ajudants!

El 2on dia de les convencions sol estar reservat per al candidat a la Vicepresidència. Va ser el cas de Sarah Pallin (per cert, si voleu saber com funciona un teleprompter aneu al minut 31:00 del link anterior) i Joe Biden el 2008 i també el de Paul Ryan la setmana passada a la convenció republicana. Aquest cop però els demòcrates han canviat la lògica imperant. Biden és un personatge conegut i amortitzat, 4 anys de VP i 36 anys de Senador per Delaware fan que tingui poc a dir i/o a convèncer. 
En el seu lloc, i davant el perill de que l'electorat demòcrata es quedi a casa els demòcrates necessitaven algú que aportés més vots, algú venerat pel public americà, algú amb pedigree que es posés com un soldat més a les ordres del Commander in Chief, Barack Obama. I aixi és com els demòcrates han donat el prime time del 2on dia de convenció al 'Big One', al més gran entre els grans, considerat pel poble americà com un dels millors Presidents del Segle XX, Bill Clinton.

I Clinton no ha fallat, ha pujat a l'escenari amb aquella cara de bon nen i de no haver trencat mai cap plat, ha estat l'encarregat de nominar el President Barack Obama com a candidat demòcrata i durant 45 minuts ha desgranat la política econòmica d'Obama (com ja va dir fa molts anys "It's the economy, stupid") per contraposar-la a la que volen fer els republicans.


Per cert, el mal temps no sols va afectar els republicans. La previsió de pluja ha anul·lat la darrera jornada que s'havia de fer a l'Estadi dels Caroline Panters amb 70.000 persones de públic. En el seu lloc, Obama s'haurà de conformar en parlar davant l'auditori del pavelló on s'està celebrant la resta de convenció. Els republicans ja s'han afanyat a dir que el canvi d'escenari no és pel mal temps previst sinó per la poca capacitat de convocatòria que Obama ha rebut.




Convenció demòcrata - 2a part (63 dies)

El primer dia de convenció demòcrata ens ha deixat vàries 'actuacions' estel.lars.
D'una banda, l'alcalde de Sant Antonio, Julián Castro, s'ha convertit en el primer llatí que obre una convenció demòcrata amb la keynote adress d'avui. Obama ha volgut donar a un llatí la mateixa oportunitat que John Kerry li va donar a ell mateix a la convenció demòcrata de 2004. Tota una fita per a un alcalde jove amb molt de futur a les files demòcrates.



Michel Obama ha estat la gran estrella de la nit. És la gran cara de la campanya. Més valorada pels ciutadans que qualsevol polític, fins i tot més que el seu marit, i el que és més important, la gent se la creu. Per això Michelle Obama parla sobre el seu marit i tot l'esforç que està fent pels americans, per que la gent se la creu i ara mateix la gent necessita creure en algú que els porti endavant. És la gran carta de Barack Obama.



Martin O'Malley, Governador de Maryland ha estat un dels molts Governadors que han parlat aquesta passada nit. Un personatge diuen, amb aspiracions a fer política nacional, potser de cara al 2016? Si és així, anem ben arreglats. Adeu a les emocions en campanya....


I per acabar, un curiós anunci de Barack Obama per donar a conèixer la Convenció Demòcrata de Charlotte

Convenció demòcrata - 1a part (65 dies)

Avui comença la convenció demòcrata que es celebrarà els propers 4 dies a Charlotte, Carolina del Nord.
Desprès de la convenció republicana i el xou de Clint Eastwood, els demòcrates intentaran aturar l'empenta republicana per tal d'encarar els darrers 60 dies amb totes les possibilitats de victòria intactes.

Els dos primers dies, la convenció tindrà lloc al pavelló Time Warner, estadi de l'equip NBA Charlotte Bobcats amb capacitat per a més de 20.000 persones. El darrer dia, la convenció es traslladarà a l'estadi Bank of America, seu de l'equip de l'NFL Caroline Panters, amb capacitat per a més de 75.000 persones.

Obama torna a triar un estadi de futbol americà per a donar el seu discurs d'acceptació de candidatura, desprès que el 2008 va omplir amb més de 84.000 persones l'estadi dels Denver Broncos.

A tall d'exemple de com son les convencions dels partits i la comparació amb la realitat, aquests son els números de les convencions del 2008. No és d'estranyar que els republicans no connectin amb la població.

2011 Població americana per raça: White: 63.4% / Black: 13.1% / Hispanic/Latino: 16.7%
2008 Delegats demòcrates per raça: White: 65% / Black: 23% / Hispanic/Latino: 11%
2008 Delegats demòcrates per raça: White: 93% / Black: 2% / Hispanic/Latino: 5%

Aquí teniu la procedència dels delegats demòcrates aquest 2012


"Escolta, Sepharad"

Escolta, Sepharad: els homes no poden ser
si no són lliures.
Que sàpiga Sepharad que no podrem mai ser
si no som lliures.
I cridi la veu de tot el poble: "Amén." 

Convenció Republicana - 4a part. (67 dies)

El darrer dia de les convencions es reserven per a l'estrella. Per al candidat a la Presidència. De fet, tota la convenció gira al voltant de la idea de que tot el que es faci ha de servir per crear el caliu i el cultiu suficient com per a que el discurs del candidat sigui seguit pel màxim nombre de persones a través dels centenars de plataformes comunicatives possibles.

La 40a Convenció Republicana de Tampa (Florida) ha acabat doncs amb el discurs d'acceptació de la nominació de Mitt Romney, que ha estat introduït per un dels homes que més havia sonat com a candidat a la vicepresidència, el senador llatí de pares cubans, Marco Rubio.

La sorpresa televisiva ha estat l'aparició de Clint Eastwood donant suport a Mitt Romney, republicà de tota la vida però que va protagonitzar un anunci polèmic (emès a la mitja part de la superbowl 2012) que podia semblar que donava suport a Obama a partir de la marca de cotxes Chrysler)

 




            La cara B del Bloc
Follow Me on Pinterest

Seguidors

Etiquetes

Adidas (1) Albània (2) anuncis (4) Apple (1) augmentada (1) Barça (4) BEI Vilanova (1) Benach (1) Blocs (33) blogger (1) Bòsnia (3) Brasil (10) Brazil (1) British Airways (1) Brussel·les (3) Calaix de sastre (7) Campanya Electoral (39) Carlsberg (1) Castells (8) Catalunya (48) Catosfera (4) CiU (5) CocaCola (3) Companys (3) Comunicar (2) Conflent (3) Cooperació (1) crisis (1) Croàcia (1) Cuba (1) Drogues (1) Duran i LLeida (1) e-week (1) EasyJet (1) Economia (2) EEUU (73) Eleccions (7) ElectionCenter (61) Escòcia (1) Esquerra (112) Estònia (4) ETA (1) Euskadi (5) Facebook (3) Federer (1) Finlàndia (3) Flandes (3) fotos (1) França (6) Gillette (1) Girona (1) Google (2) Grècia (1) Greenpeace (5) Guinness (2) Heineken (1) història (2) Independència (3) Internet (2) IPhone (1) Irlanda (1) Itàlia (2) JERC (6) Jordan (1) Jordi Font (1) Junqueras (12) Kosovo (4) Llei Electoral (1) Llibres (3) Londres (5) López Tena (1) Macià (2) Màster (1) McCain (5) McDonalds (1) Messi (1) MI5 (1) Microsoft (1) Montenegro (9) Natura (2) Nike (1) Nixon (1) Nova Zelanda (1) Obama (14) Olimpic (4) Osona (13) osonosfera (3) Païs Basc (1) Palestina (2) Patxi Lopez (1) Pepsi (1) Personatges (24) Política Catalana (40) Probabilitat (1) PSOE (1) Puigcercós (12) Rubik (1) Rugby (2) Rússia (6) Sagals (2) Sérbia (3) Sin Feinn (1) Sistema Electoral (3) Social Media (7) Suècia (3) SuperBowl (3) Tatcher (1) TheGuardian (1) Twitter (2) Viatges (47) Vic (84) Vimeo (7) viral (2) Volkswagen (3) YouTube (62)