El més calent .. al front de Vic

S'ha presentat aquesta setmana un llibre novedós. És un llibre escrit col·lectivament pels 10 diputats que han passat aquests darrers 4 anys pel Grup Parlamentari d'Esquerra al Congrés dels Diputats.
És un llibre on s'explica l’empenta que Esquerra dóna als socialistes per fer un veritable gir social a l'esquerra per tal de construir un estat del benestar en pro de la millora de la qualitat de vida de les classes popular i de l'ampliació dels drets més essencials de la ciutadania (bienni progressista). Des de la derogació del transvasament de l'Ebre, la retirada de les tropes espanyoles de l'Iraq o el relleu de la Ley de Calidad de la Enseñanza del PP fins al paper del Grup en l'aprovació de la llei de retorn dels Papers de Salamanca o normes d'abast social i drets civils com la llei que permet el casament entre persones del mateix sexe; la Llei d'atenció a la dependència i a les persones amb discapacitat; la llei contra la violència sobre les dones; la llei d'igualtat; la llei de finançament dels partits polítics que prohibeix els donatius anònims o la llei del sòl que fixa l'obligatorietat d'una reserva mínima del 30% del sòl públic per destinar-lo a habitatge protegit.
Però també explica els desacords, les dificultats i les preses de pél un cop l'estatut va poder ser retallat després del pacte Mas-Zapatero (l'anomenat bienni negre). És un llibre on els diputats d'Esquerra recorden els amics fets (pocs, com el del CHA o la d'EA) però també aquells personatges que no desaprofiten les ocasions per recordar què és i que representa Espanya.
El llibre també repassa la trajectòria dels altres grups catalans al Congrés com el PSC (incapaç de votar cap llei provinent del parlament o del govern català que vagi en contra l'opinió del PSOE) o CiU (capaç de votar en contra la llei de la dependència l'última nit per que Duran no surt a la foto sol amb el ministre).
Podeu llegir un capítol del llibre aquí i un altre aquí, o veure un trosset de la intervenció de Joan Tardà en la presentació del llibre a Vic el passat dimarts a la sala del Col·legi d'Arquitectes de Vic (per cert, l'acte el va presentar el periodista Quico Sallés a qui vaig tornar a demanar que escrigui un bloc d'una vegada !!)


Per altra banda, podeu consultar el bloc de campanya d'Esquerra Osona per aquestes eleccions generals.

Comments

1 Response to "El més calent .. al front de Vic"

arnau marti ha dit... dijous, 31 de gener del 2008, a les 13:06:00 CET

Hola Raúl,

Això de l'empenta cap el veritable gir social és una mica exagerat ...
1. De les úniques lleis que has mencionat únicament es salva la d'igualtat (tot i que es queda molt curta), la de violència de gènere encara no s'aplica com s'hauria d'aplicar, la de dependència és una minsa part del que hauria de ser el 4art pilar de l'estat del benestar i respon més a un estimul al mercat laboral perquè la dona s'incorpori als llocs més precaris. Es tracta d'una llei de "doble raser" amb molt poca inversió.

2. Va el Joan Ridao i diu (quedant-se tan ample):

"Ridao reclama als empresaris que elaborin un programa d'infraestructures que ERC defensarà al Congrés"
24 de novembre (EUROPA PRESS)
"El portaveu d'ERC al Parlament i candidat a les eleccions generals, Joan Ridao, ha reclamat avui als empresaris catalans que elaborin un "programa de mínims" sobre les infraestructures que necessita Catalunya. Ridao s'ha compromès a assumir aquest programa i ha proposat que totes les forces polítiques catalanes el defensin al Congrés dels Diputats durant la legislatura vinent".

3.Saps si té pensat subcontractar altres parts del programa electoral?


            La cara B del Bloc
Follow Me on Pinterest

Seguidors

Etiquetes

Adidas (1) Albània (2) anuncis (4) Apple (1) augmentada (1) Barça (4) BEI Vilanova (1) Benach (1) Blocs (33) blogger (1) Bòsnia (3) Brasil (10) Brazil (1) British Airways (1) Brussel·les (3) Calaix de sastre (7) Campanya Electoral (39) Carlsberg (1) Castells (8) Catalunya (48) Catosfera (4) CiU (5) CocaCola (3) Companys (3) Comunicar (2) Conflent (3) Cooperació (1) crisis (1) Croàcia (1) Cuba (1) Drogues (1) Duran i LLeida (1) e-week (1) EasyJet (1) Economia (2) EEUU (73) Eleccions (7) ElectionCenter (61) Escòcia (1) Esquerra (112) Estònia (4) ETA (1) Euskadi (5) Facebook (3) Federer (1) Finlàndia (3) Flandes (3) fotos (1) França (6) Gillette (1) Girona (1) Google (2) Grècia (1) Greenpeace (5) Guinness (2) Heineken (1) història (2) Independència (3) Internet (2) IPhone (1) Irlanda (1) Itàlia (2) JERC (6) Jordan (1) Jordi Font (1) Junqueras (12) Kosovo (4) Llei Electoral (1) Llibres (3) Londres (5) López Tena (1) Macià (2) Màster (1) McCain (5) McDonalds (1) Messi (1) MI5 (1) Microsoft (1) Montenegro (9) Natura (2) Nike (1) Nixon (1) Nova Zelanda (1) Obama (14) Olimpic (4) Osona (13) osonosfera (3) Païs Basc (1) Palestina (2) Patxi Lopez (1) Pepsi (1) Personatges (24) Política Catalana (40) Probabilitat (1) PSOE (1) Puigcercós (12) Rubik (1) Rugby (2) Rússia (6) Sagals (2) Sérbia (3) Sin Feinn (1) Sistema Electoral (3) Social Media (7) Suècia (3) SuperBowl (3) Tatcher (1) TheGuardian (1) Twitter (2) Viatges (47) Vic (84) Vimeo (7) viral (2) Volkswagen (3) YouTube (62)