Caucus d'Iowa - Comencen les primàries (309 dies)

El caucus d’Iowa no son unes primàries en que els electors registrats de cada partit voten pel seu candidat preferit. Els caucus son reunions d’electors/veïns que es reuneixen a porta tancada en locals socials del poble (biblioteques, escoles, esglésies) i escullen els seus representants a la convenció estatal, que alhora triaran els seus representants per a les convencions nacionals de cada partit. De fet, els caucus són una putada ja que sovint has de defensar el teu candidat públicament davant els teus veïns, i ja se sap que les discrepàncies polítiques entre veïns no son gens saludables per la convivència veïnal. A Iowa, són 1784 les petites convencions que escullen els representants dels 99 comtats. 
El funcionament dels caucus és alhora diferent entre el Partit Demòcrata i el Republicà. Els republicans normalment escriuen el nom del seu candidat en un full en blanc desprès d’escoltar els veïns que defensen els diferents candidats. En canvi, com en molts altres temes, els demòcrates es compliquen bastant més la vida, primer es divideixen al local en grups de suport als diferents candidats i desprès es donen 30 minuts per a intentar convèncer al grup que s’ha format d’indecisos per a que se sumin al seu grup, per finalment votar els delegats. És com jugar a la caça de l'indecís però en un quadrilàter reduït i amb la competència al costat. De bojos.

Iowa és un estat del midwest de 3 milions d'habitants. Estat agrícola conegut per ser el principal productor de soja i etanol dels Estats Units i per tenir la major cabana porcina del país. El 35% dels residents són d'origen alemany (provinents de la immigració de mitjans segle XIX), així com el 62% són protestants i el 23% catòlics romans.
Iowa està considerat un estat blau segur, és a dir, un estat on els demòcrates tenen gairebé assegurada la victòria a les presidencials (Obama va guanyar per 9,5% a McCain i sols George Bush fill a la seva reelecció ha aconseguit portar Iowa al cantó vermell, tot i que per un estret 0,6%).


Finalment s’han presentat 9 candidats al caucus republicà d'avui: Michele Bachmann, Rick Perry, Mitt Romney, Ron Paul, Newt Gingrich, Rick Santorum, John Huntsman i Gary Johnson.
La web de Politico ofereix un seguiment constant de les diferents activitats que tots els candidats estan fent a Iowa aquests darrers dies de campanya.
Les diferents enquestes del GOP Republicà no acaben de treure l'aigua clara de qui guanyarà aquesta nit a Iowa. De fet, 4 enquestes diferents donen la victòria a 4 candidats diferents,  malgrat que tothom dona a Romney i Paul com a possibles vencedors i a Rick Perry com a gran perdedor. Ara bé, sigui qui sigui finalment el republicà nominat, no sembla que Obama hagi de patir gaire per quedar-se els 6 vots electorals d'Iowa el proper 6 de Novembre.
Per tal de no quedar enrere a les primeres de canvi, els punyals i els vídeos a la contra ja fa dies que sobrevolen Iowa, el primer és de Rick Perry contra la resta de candidats i el segon és un atac frontal de Ron Paul contra el veterà Newt Gingrich.



Més Informació del funcionament del caucus republicà aquí, i del caucus demòcrata aquí


Comments

0 Responses to "Caucus d'Iowa - Comencen les primàries (309 dies)"


            La cara B del Bloc
Follow Me on Pinterest

Arxiu

Seguidors

Etiquetes

Adidas (1) Albània (2) anuncis (4) Apple (1) augmentada (1) Barça (4) BEI Vilanova (1) Benach (1) Blocs (33) blogger (1) Bòsnia (3) Brasil (10) Brazil (1) British Airways (1) Brussel·les (3) Calaix de sastre (7) Campanya Electoral (39) Carlsberg (1) Castells (8) Catalunya (48) Catosfera (4) CiU (5) CocaCola (3) Companys (3) Comunicar (2) Conflent (3) Cooperació (1) crisis (1) Croàcia (1) Cuba (1) Drogues (1) Duran i LLeida (1) e-week (1) EasyJet (1) Economia (2) EEUU (73) Eleccions (7) ElectionCenter (61) Escòcia (1) Esquerra (112) Estònia (4) ETA (1) Euskadi (5) Facebook (3) Federer (1) Finlàndia (3) Flandes (3) fotos (1) França (6) Gillette (1) Girona (1) Google (2) Grècia (1) Greenpeace (5) Guinness (2) Heineken (1) història (2) Independència (3) Internet (2) IPhone (1) Irlanda (1) Itàlia (2) JERC (6) Jordan (1) Jordi Font (1) Junqueras (12) Kosovo (4) Llei Electoral (1) Llibres (3) Londres (5) López Tena (1) Macià (2) Màster (1) McCain (5) McDonalds (1) Messi (1) MI5 (1) Microsoft (1) Montenegro (9) Natura (2) Nike (1) Nixon (1) Nova Zelanda (1) Obama (14) Olimpic (4) Osona (13) osonosfera (3) Païs Basc (1) Palestina (2) Patxi Lopez (1) Pepsi (1) Personatges (24) Política Catalana (40) Probabilitat (1) PSOE (1) Puigcercós (12) Rubik (1) Rugby (2) Rússia (6) Sagals (2) Sérbia (3) Sin Feinn (1) Sistema Electoral (3) Social Media (7) Suècia (3) SuperBowl (3) Tatcher (1) TheGuardian (1) Twitter (2) Viatges (47) Vic (84) Vimeo (7) viral (2) Volkswagen (3) YouTube (62)