Carolina del Sud - Primàries sense Rick Perry (292 dies)


Carolina del Sud protagonitzarà avui la 3a sessió de primàries per la nominació republicana. Aquest estat de 4,5 milions d’habitants situat al ‘Sud profund’ dels Estats Units, conegut històricament per ser el primer en secessionar-se la Unió durant la Guerra Civil Americana, és un estat eminentment republicà (sols Jimmy Carter hi ha aconseguit guanyar en els darrers 40 anys). Un estat ‘vermell’ que Obama té perdut al novembre fins i tot si Perry fos el candidat republicà.

Les diferents enquestes fins ahir tornaven a donar com a guanyador a Romney (entre 5 i 15 punts) per davant de Gingrich. Una nova victòria que lligada a la probable victòria a Florida el proper 31 de gener, tancaria definitivament unes primàries sense gaire història.
Fins avui, totes les enquestes donaven a Perry (que va ‘passar’ de les primàries de New Hampshire per preparar Carolina del Sud) com a darrer classificat, fet que hauria significat la seva renúncia inmediata un cop tancades les urnes.
Però en un atac d'àmplia visió estratègica sense precedents, sobretot si observem el pobre desenvolupament de la campanya del Governador de Texas els darrers mesos, l'ha fet adonar que no calia passar pel ridícul monumental de tornar a quedar últim a Carolina del Sud, i per això, ahir a darrera hora, Rick Perry va abandonar la cursa electoral, no sense abans donar el seu suport a Newt Gingrich.
Això ha trastocat l'escenari final de Carolina del Sud. Poques hores desprès de l'abandó de Perry, Gingrich ja apareixia com a guanyador en algunes enquestes gràcies a la suma dels partidaris de Perry.
Per tant, incògnita total sobre el que pot acabar passant aquesta nit.


Rick Perry, de 45 anys, és l'incombustible governador del republicà estat de Texas des de l'any 2000, des de que George Bush va renunciar al càrrec per presentar-se a la presidència dels Estats Units. És curiós saber que Perry va ser membre del Partit Demòcrata i va arribar a col·laborar en la campanya d'Al Gore de 1988, fins que el 1989 va passar-se al Partit Republicà. Des de llavors va començar a ocupar càrrecs intermitjos a l'estat de Texas fins a esdevenir-ne Governador.
Perry ha esdevingut la gran pifia de les primàries, ja que s'esperava molt més d'un Governador Texà amb experiència. Perry ha demostrat que no parla bé en públic, que no té memòria, que no sap aguantar els debats i que el carisme que pot arribar a guanyar la seva imatge, el perd quan obre la boca o quan mostra la seva imatge més dura.
Per la posteritat quedarà el gran "Oops moment" de les 3 retallades o l'enfrontament a Ron Paul en un debat.





Per cert, ahir es va saber que Romney no va guanyar el caucus d'Iowa. Ara és Rck Santorum qui avantatja a Romney a Iowa, però el comitè Federal dels Republicans a Iowa veu impossible nomenar un guanyador ja que sembla ser que han desaparegut algunes actes de resultats de 8 comtats d'Iowa. Per tant, un empat tècnic entre els dos candidats que no varia ni una coma del trajecte de Romney cap a la nominació, malgrat que Gingrich s'està creixent per moments (els suports rebuts de companys de partits com Sarah Palin o el mateix Perry el poden fer arribar a una confrontació a soles contra Romney el SuperDimarts) i que els propers dies sentirem a parlar molt de la possible evasió d'impostos de Romney a les Illes Caiman.

Comments

0 Responses to "Carolina del Sud - Primàries sense Rick Perry (292 dies)"


            La cara B del Bloc
Follow Me on Pinterest

Arxiu

Seguidors

Etiquetes

Adidas (1) Albània (2) anuncis (4) Apple (1) augmentada (1) Barça (4) BEI Vilanova (1) Benach (1) Blocs (33) blogger (1) Bòsnia (3) Brasil (10) Brazil (1) British Airways (1) Brussel·les (3) Calaix de sastre (7) Campanya Electoral (39) Carlsberg (1) Castells (8) Catalunya (48) Catosfera (4) CiU (5) CocaCola (3) Companys (3) Comunicar (2) Conflent (3) Cooperació (1) crisis (1) Croàcia (1) Cuba (1) Drogues (1) Duran i LLeida (1) e-week (1) EasyJet (1) Economia (2) EEUU (73) Eleccions (7) ElectionCenter (61) Escòcia (1) Esquerra (112) Estònia (4) ETA (1) Euskadi (5) Facebook (3) Federer (1) Finlàndia (3) Flandes (3) fotos (1) França (6) Gillette (1) Girona (1) Google (2) Grècia (1) Greenpeace (5) Guinness (2) Heineken (1) història (2) Independència (3) Internet (2) IPhone (1) Irlanda (1) Itàlia (2) JERC (6) Jordan (1) Jordi Font (1) Junqueras (12) Kosovo (4) Llei Electoral (1) Llibres (3) Londres (5) López Tena (1) Macià (2) Màster (1) McCain (5) McDonalds (1) Messi (1) MI5 (1) Microsoft (1) Montenegro (9) Natura (2) Nike (1) Nixon (1) Nova Zelanda (1) Obama (14) Olimpic (4) Osona (13) osonosfera (3) Païs Basc (1) Palestina (2) Patxi Lopez (1) Pepsi (1) Personatges (24) Política Catalana (40) Probabilitat (1) PSOE (1) Puigcercós (12) Rubik (1) Rugby (2) Rússia (6) Sagals (2) Sérbia (3) Sin Feinn (1) Sistema Electoral (3) Social Media (7) Suècia (3) SuperBowl (3) Tatcher (1) TheGuardian (1) Twitter (2) Viatges (47) Vic (84) Vimeo (7) viral (2) Volkswagen (3) YouTube (62)