Ja sols valen les matemàtiques ( 242 dies)

Desprès dels resultats obtinguts el passat Super Dimarts, les primàries a candidat del Partit Republicà a la Presidència han deixat de ser una competició entre candidats i s'han convertit en un pur exercici de matemàtiques de primer d'ESO.


Mitt Romney és l'únic candidat que pot arribar matemàticament als 1.144 delegats que atorguen automàticament la nominació. Per tant, cap dels altres 3 candidats poden arribar al nombre somiat de delegats.
Això vol dir que Santorum i la resta ja no cal que es presentin a més primàries? No, per que ara l'únic objectiu que pot tenir Santorum és que cap candidat arribi als 1.144 delegats i que la convenció republicana de l'agost a Tampa (Florida) es posi de la seva part (l'objectiu de Gingrich i Paul deu ser arreplegar el màxim de quota mediàtica i viure d'això els propers 4 anys, sinó no s'explica que encara segueixin en cursa i que a sobre Gingrich desgasti a Santorum davant Romney).
Per tant, es tracta d'aconseguir i assegurar el màxim nombre de delegats a cada caucus o primària, sobretot allà on cada candidat és fort.
Per això, dissabte passat Romney no va fer cap acte de campanya a Kansas, per que sabia perfectament que era terreny adobat per Rick Santorum, i en comptes de papallonejar per Kansas, Romney es va dedicar a assegurar i guanyar tots i cadascun dels delegats de les illes de Guam o de les Illes marianes del Nord o arreplegar el màxim de vots a Wyoming, que al final li han acabat donant més delegats que els que va aconseguir Santorum amb la gran victòria a Kansas.

Demà es celebren 2 primàries molt disputades i 2 caucus més a l'espera que arribi la gran batalla d'Illinois el proper 20 de març.

Mississipi: Estat del Sud de 3 milions d'habitants que pren el nom del 'gran riu' dels Estats Units. Altre cop les enquestes vacil·len entre dos candidats guanyadors. aquest cop, però, és Gingrich i no Santorum el que planta cara a Romney. Podria ser el primer gran estat del Sud que Romney aconsegueix guanyar, en un estat on no hi guanya cap demòcrata des de Jimmy Carter. ( 37 delegats)

Alabama:  Estat del Sud-Est de 5 milions d'habitants. Les enquestes son massa ajustades per avançar un guanyador clar, sobretot per que és el primer estat en que hi ha 3 favorits: Romney, Gingrich i Santorum poden arribar a guanyar aquest estat sureny. Com Mississipi, Alabama és un estat vermell on no hi guanya cap demòcrata des de Jimmy Carter. ( 47 delegats)

Hawaii: Illa de l'Oceà Pacífic, de 1,3 milions d'habitants. És l'últim territori en convertir-se en estat i l'únic format sols per illes. És un caucus i per tant existeixen poques enquestes, però sembla que Romney s'imposarà fàcilment en unes illes on el darrer republicà que hi guanyà fou Ronald Reagan en la seva reelecció. ( 17 delegats)

Samoa Americana: Territori no incorporat als Estats Units situat a l'Oceà Pacífic, de 55.000 habitants. Protectorats americans com també ho son Puerto Rico o les Illes Verges.

Comments

0 Responses to "Ja sols valen les matemàtiques ( 242 dies)"


            La cara B del Bloc
Follow Me on Pinterest

Arxiu

Seguidors

Etiquetes

Adidas (1) Albània (2) anuncis (4) Apple (1) augmentada (1) Barça (4) BEI Vilanova (1) Benach (1) Blocs (33) blogger (1) Bòsnia (3) Brasil (10) Brazil (1) British Airways (1) Brussel·les (3) Calaix de sastre (7) Campanya Electoral (39) Carlsberg (1) Castells (8) Catalunya (48) Catosfera (4) CiU (5) CocaCola (3) Companys (3) Comunicar (2) Conflent (3) Cooperació (1) crisis (1) Croàcia (1) Cuba (1) Drogues (1) Duran i LLeida (1) e-week (1) EasyJet (1) Economia (2) EEUU (73) Eleccions (7) ElectionCenter (61) Escòcia (1) Esquerra (112) Estònia (4) ETA (1) Euskadi (5) Facebook (3) Federer (1) Finlàndia (3) Flandes (3) fotos (1) França (6) Gillette (1) Girona (1) Google (2) Grècia (1) Greenpeace (5) Guinness (2) Heineken (1) història (2) Independència (3) Internet (2) IPhone (1) Irlanda (1) Itàlia (2) JERC (6) Jordan (1) Jordi Font (1) Junqueras (12) Kosovo (4) Llei Electoral (1) Llibres (3) Londres (5) López Tena (1) Macià (2) Màster (1) McCain (5) McDonalds (1) Messi (1) MI5 (1) Microsoft (1) Montenegro (9) Natura (2) Nike (1) Nixon (1) Nova Zelanda (1) Obama (14) Olimpic (4) Osona (13) osonosfera (3) Païs Basc (1) Palestina (2) Patxi Lopez (1) Pepsi (1) Personatges (24) Política Catalana (40) Probabilitat (1) PSOE (1) Puigcercós (12) Rubik (1) Rugby (2) Rússia (6) Sagals (2) Sérbia (3) Sin Feinn (1) Sistema Electoral (3) Social Media (7) Suècia (3) SuperBowl (3) Tatcher (1) TheGuardian (1) Twitter (2) Viatges (47) Vic (84) Vimeo (7) viral (2) Volkswagen (3) YouTube (62)