Anar a les fonts

Una de les oportunitats més grans que té el fet d’escriure un bloc, és el de poder expressar allò que sents o vols dir, sense cap mitjancer pel mig.

Podeu fer la prova vosaltres mateixos, trieu a dit una notícia política de qualsevol dia i llegiu-la a l’Avui, la Vanguàrdia, el Punt, el Periòdico, el Mundo, l’ABC o el País a la vegada.  Fins i tot podeu triar varis blocs personals que parlin de la mateixa noticia i podreu observar com la interpretació de les paraules d’un o altre és massa lliure i interessada.

Tot això ve a tomb de l’enrenou provocat pels accessoris del cotxe del President del Parlament de Catalunya. Tothom pot consultar el seu bloc i llegir els seus escrits, fins i tot dies abans que com a President, fes la declaració pública. En canvi, les diferents bestieses que uns i altres han arribat a escriure i a llençar contra el President i de retruc contra Esquerra recorda aquells memorables matins en que llegir qualsevol diari era tota una proesa, doncs la merda que tiraven contra el conseller Carod-Rovira o contra el secretari d'organització Xavier Vendrell desbordava el que un èsser humà és capaç d'engolir.

En un moment on la saturació d’informació comença a ser majúscula, no hi ha res millor que poder anar a les fonts de la notícia, als generadors de la notícia i poder saber el que pensen, sense haver de passar pel sedàs d’un o altre lobby de comunicació.

És la importància dels blocs, la importància de les TIC i l’anomenat 2.0. Ja no anem sols a consultar la informació, ara podem generar els propis continguts i compartir-los. De primera mà, sense censures ni interessos creats.

Comments

4 Responses to "Anar a les fonts"

Josep Comajoan ha dit... dimecres, 29 d’octubre del 2008, a les 15:53:00 CET

Raül, estic d'acord, i més en el cas d'en Benach, que tinc claríssim. De tota manera, per no magnificar els blocs personals: l'opinió que donava en Benach el primer dia al seu bloc també ho era d'interessada,òbviament. No em serveix només la seva opinió. Vaig treure'n força més l'aigua clara quan l'endemà en vaig llegir un post ampli i documentat al bloc d'en Saül Gordillo. I l'he acabat de treure quan el propi Benach s'ha explicat més endavant al seu bloc mateix i en una entrevista amb en Josep Cuní que li vaig veure ahir al matí. I no m'entenguis que no valoro el paper dels blocs, eh?, però tampoc magnificar-los. És una font més, i en aquest cas de molt valor, perquè és de primera mà. Com ho són els comentaris que es fan a la resta de web 2.0 (twitter, facebook, etc).

Raül Escobar i Presseguer ha dit... dimecres, 29 d’octubre del 2008, a les 16:19:00 CET

Correcte Josep. Estic totalment d'acord amb tu. Jo em refereixo més aviat al fet en concret d'una noticia en la qual el protagonista pot dir-hi la seva, però en canvi els mitjans donen la noticia sense esmentar-ne l'opinió del principal protagonista. I al fet que els blocs permetin aquesta opció, que fins fa molt poc no exisita. Hi ha molts pocs mitjans que esmentin el fet que en benach ja havia començat a donar explicacions al bloc. De la mateixa manera tots podem tenir en ment altres casos on el protagonista no s'ha pogut explicar, i quan ho ha fet, alguns mitjans no s'hi han referit i en canvi han continuat donant la seva propia versió del cas.
I fixa't que dels dos exemples que dónes, en un hi havia el mateix Benach donant la seva opinió, i l'altre és el gran Bloc d'en Saül, del qual no en descobrirem res a aquestes alçades.
Salut i cuida't el refredat!!

garrofaire ha dit... dissabte, 1 de novembre del 2008, a les 1:41:00 CET

Estic d'acord en que l'únic error del president Benach ha estat cedir a la pressió i fer-se treure els complements del cotxe.

Ja se sap, si es vol lluir la bandera catalana, s'ha d'anar amb tartana.
;)

Salut i a reveure!

Raül Escobar i Presseguer ha dit... diumenge, 2 de novembre del 2008, a les 13:26:00 CET

Molt bona la de la tartana garrofaire!
Salut i força!


            La cara B del Bloc
Follow Me on Pinterest

Arxiu

Seguidors

Etiquetes

Adidas (1) Albània (2) anuncis (4) Apple (1) augmentada (1) Barça (4) BEI Vilanova (1) Benach (1) Blocs (33) blogger (1) Bòsnia (3) Brasil (10) Brazil (1) British Airways (1) Brussel·les (3) Calaix de sastre (7) Campanya Electoral (39) Carlsberg (1) Castells (8) Catalunya (48) Catosfera (4) CiU (5) CocaCola (3) Companys (3) Comunicar (2) Conflent (3) Cooperació (1) crisis (1) Croàcia (1) Cuba (1) Drogues (1) Duran i LLeida (1) e-week (1) EasyJet (1) Economia (2) EEUU (73) Eleccions (7) ElectionCenter (61) Escòcia (1) Esquerra (112) Estònia (4) ETA (1) Euskadi (5) Facebook (3) Federer (1) Finlàndia (3) Flandes (3) fotos (1) França (6) Gillette (1) Girona (1) Google (2) Grècia (1) Greenpeace (5) Guinness (2) Heineken (1) història (2) Independència (3) Internet (2) IPhone (1) Irlanda (1) Itàlia (2) JERC (6) Jordan (1) Jordi Font (1) Junqueras (12) Kosovo (4) Llei Electoral (1) Llibres (3) Londres (5) López Tena (1) Macià (2) Màster (1) McCain (5) McDonalds (1) Messi (1) MI5 (1) Microsoft (1) Montenegro (9) Natura (2) Nike (1) Nixon (1) Nova Zelanda (1) Obama (14) Olimpic (4) Osona (13) osonosfera (3) Païs Basc (1) Palestina (2) Patxi Lopez (1) Pepsi (1) Personatges (24) Política Catalana (40) Probabilitat (1) PSOE (1) Puigcercós (12) Rubik (1) Rugby (2) Rússia (6) Sagals (2) Sérbia (3) Sin Feinn (1) Sistema Electoral (3) Social Media (7) Suècia (3) SuperBowl (3) Tatcher (1) TheGuardian (1) Twitter (2) Viatges (47) Vic (84) Vimeo (7) viral (2) Volkswagen (3) YouTube (62)