arribada a Tallinn

Sortir un diumenge 3 d’agost de l’aeroport del Prat podria semblar un suïcidi. No ho ha estat en aquesta ocasió. Diuen que per culpa de la crisi econòmica. El cert és que el vol primer fins a Riga (capital de Letonia) i el segon vol fins a Tallin, no han revestit cap tipus de problemes, i les maletes a diferència de l’any passat han arribat totes a l’hora. Arribem a Tallin ja al capvespre, hores després de que en marxin uns quants centenars de catalans en el que ha estat el cap de setmana de la cultura popular i tradicional catalana a Tallin. Un festival, organitzat per Adifolk, que cada primer cap de setmana d’agost visita una capital europea per tal de difondre la cultura catalana. Un gran festival en el que jo i uns quants castellers osonencs vàrem participar en les edicions de 2000 i 2001 ajudant als companys dels Marrecs de Salt, tot visitant les ciutats de l’Alguer i Copenhaguen.

A Tallinn plou i fa fred, però el centre antic s'ha de visitar. Si no fos pels xinesos provinents dels grans creuers que paren al port de Tallinn, ningú diria que estem en una capital europea. Carrers d'estil nòrdic amb un centre antic preciós. Passejant per un d'aquests carrerons de la part alta, ens trobem en Jordi Bansells, activista vigatà, que ha estat acompanyant els bastoners de Malla a la trobada cultural.
Els campanars alts de les esglésies es succeeixen en el paisatge. També son típiques les botigues d'antiguitats, tot i que alguna mostri sense cap mena de pudor tota mena de material nazi, des de fotos i despertadors del fuhrer fins a cascs de guerra de les SS.

Comments

1 Response to "arribada a Tallinn"

Jordi Bancells ha dit... dimecres, 13 d’agost del 2008, a les 20:26:00 CEST

Ei, Raül! (I Marta!) Finalment he aterrat al teu bloc!

Espero que gaudiu d'Hèlsinki i voltants. Els primers dies que vaig ser a Tallinn hi hagués pogut fer una escapada, però no em va acabar d'atreure l'amunt-i-avall amb ferry.

L'autobús que vaig agafar la tarda del 6 era per a anar a Loksa, on vaig ser fins al matí del 9. Aquesta és la zona per on vaig ser. La majoria, la vaig recórrer amb bus; només vaig poder fer amb bici de Hara a Virve. I a peu, les desertes però atractives platges de Hara, Loksa i el seu llac.

Finalment, el 9 em vaig ben acomiadar de Tallinn, tarda i nit. I l'endemà, la tornada, via Estocolm.

Massa llocs per a poder estar, a Estònia, terra de pedres escampades pel mar, aiguamolls i d'espesses pinedes. També hagués volgut deixar-me caure pel Viru Folk (mireu-hi quines fotos amb perspectiva de 360º -cal el Quick Time d'Apple-). El festival començava a Käsmu el dia 8, però la pluja i l'anar a peu me'n va fer desdir.

Ara passo uns dies amb la família de Rubí. Avui he començat a revisar algunes dels dos centenars i mig de fotos preses (encara...!), que de moment no he penjades enlloc. Si ho acabo fent, ja us ho faré saber.

I bé, acabaré d'aprofitar les meves vacances traient 3 dies el cap a la UCE de Prada, com cada any.

Bé, parella, aprofiteu els dies que us queden, i bon retorn!


            La cara B del Bloc
Follow Me on Pinterest

Seguidors

Etiquetes

Adidas (1) Albània (2) anuncis (4) Apple (1) augmentada (1) Barça (4) BEI Vilanova (1) Benach (1) Blocs (33) blogger (1) Bòsnia (3) Brasil (10) Brazil (1) British Airways (1) Brussel·les (3) Calaix de sastre (7) Campanya Electoral (39) Carlsberg (1) Castells (8) Catalunya (48) Catosfera (4) CiU (5) CocaCola (3) Companys (3) Comunicar (2) Conflent (3) Cooperació (1) crisis (1) Croàcia (1) Cuba (1) Drogues (1) Duran i LLeida (1) e-week (1) EasyJet (1) Economia (2) EEUU (73) Eleccions (7) ElectionCenter (61) Escòcia (1) Esquerra (112) Estònia (4) ETA (1) Euskadi (5) Facebook (3) Federer (1) Finlàndia (3) Flandes (3) fotos (1) França (6) Gillette (1) Girona (1) Google (2) Grècia (1) Greenpeace (5) Guinness (2) Heineken (1) història (2) Independència (3) Internet (2) IPhone (1) Irlanda (1) Itàlia (2) JERC (6) Jordan (1) Jordi Font (1) Junqueras (12) Kosovo (4) Llei Electoral (1) Llibres (3) Londres (5) López Tena (1) Macià (2) Màster (1) McCain (5) McDonalds (1) Messi (1) MI5 (1) Microsoft (1) Montenegro (9) Natura (2) Nike (1) Nixon (1) Nova Zelanda (1) Obama (14) Olimpic (4) Osona (13) osonosfera (3) Païs Basc (1) Palestina (2) Patxi Lopez (1) Pepsi (1) Personatges (24) Política Catalana (40) Probabilitat (1) PSOE (1) Puigcercós (12) Rubik (1) Rugby (2) Rússia (6) Sagals (2) Sérbia (3) Sin Feinn (1) Sistema Electoral (3) Social Media (7) Suècia (3) SuperBowl (3) Tatcher (1) TheGuardian (1) Twitter (2) Viatges (47) Vic (84) Vimeo (7) viral (2) Volkswagen (3) YouTube (62)