Congrés Nacional d'Esquerra (I) - El matí

Després d'una nit curta, en part per culpa de l'osonosfera, l'arribada al Fòrum a primera hora del matí esdevé tranquil·la. De fet, el matí és molt tranquil, l'arribada dels assistents es fa a ràfegues i d'aquesta manera comença un 25é congrés amb moltes incògnites. La nit anterior s'ha arribat a un pacte per transaccionar totes les esmenes de les candidatures de Benach i Puigcercós, però al arribar al Fòrum constato que hi hauran molts altres pactes diferents durant el dia, doncs les 3 candidatures perdedores el 7 de juny s'han unit per aconseguir guanyar les eleccions a consellers nacionals.
L'elecció de la mesa i l'informe de gestió econòmica passen volant sense cap mena d'entrebanc o preguntes, Anna Simó és la presidenta de la mesa i la Pilar Albiol aconsegueix un suport gairebé unànime a la gestió que ella i Xavier Vendrell han realitzat els darrers 4 anys. És l'hora de l'informe de la presidència sortint, però l'informe no arribarà mai. En comptes del que li tocava fer Carod-Rovira fa un míting electoral pensant ja en les primàries per escollir el cap de llista a les eleccions a la Generalitat de Catalunya. El míting de Carod és validat amb poques preguntes i un suport unànime, suposo que per allò de no fer quedar malament a qui se'n va.
El següent es Puigcercós amb l'informe de secretaria general sortint. Puigcercós sí realitza al meu entendre un informe de la feina feta, els resultats extrets i les errades fetes. Moltes preguntes (alguna d'ofensiva i de mal gust) i una validació menor que la d'en Carod. Puigcercós ja és l'home a batre, ho noto quan veig com l'entorn de Carod vota l'informe.
Abans de dinar, encara 2 moments àlgids. Primer la proclamació del nou secretari general d'Esquerra, Joan Ridao (bloc) i del nou president d'Esquerra, Joan Puigcercós (bloc), un cop confirmats els resultats de les eleccions del passat 7 de Juny. 2 discursos diferents però complementaris amb el que necessitarà esquerra a partir d'avui, rigorositat en el treball i una responsabilitat compartida capaç de prendre decisions per molt arriscades que puguin semblar.
Per acabar la sessió del matí, el plenari va aprovar la modificació de 2 articles dels estatuts del partit. Tot i l'intent dels dos sectors crítics de deixar sense efectes aquest punt, el cert és que la modificació és totalment vàlida doncs havia seguit tots i cadascun dels tràmits que els propis estatuts marquen. És per això que trobo sobrer i impresentable que qualsevol assistent al plenari pugui pujar impunement a l'escenari per discutir amb els membres de la mesa, les seves decisions. A veure si haurem d'acabar regulant la figura del porter de discoteca o en aquest cas el porter de mesa del congrés.

Comments

0 Responses to "Congrés Nacional d'Esquerra (I) - El matí"


            La cara B del Bloc
Follow Me on Pinterest

Seguidors

Etiquetes

Adidas (1) Albània (2) anuncis (4) Apple (1) augmentada (1) Barça (4) BEI Vilanova (1) Benach (1) Blocs (33) blogger (1) Bòsnia (3) Brasil (10) Brazil (1) British Airways (1) Brussel·les (3) Calaix de sastre (7) Campanya Electoral (39) Carlsberg (1) Castells (8) Catalunya (48) Catosfera (4) CiU (5) CocaCola (3) Companys (3) Comunicar (2) Conflent (3) Cooperació (1) crisis (1) Croàcia (1) Cuba (1) Drogues (1) Duran i LLeida (1) e-week (1) EasyJet (1) Economia (2) EEUU (73) Eleccions (7) ElectionCenter (61) Escòcia (1) Esquerra (112) Estònia (4) ETA (1) Euskadi (5) Facebook (3) Federer (1) Finlàndia (3) Flandes (3) fotos (1) França (6) Gillette (1) Girona (1) Google (2) Grècia (1) Greenpeace (5) Guinness (2) Heineken (1) història (2) Independència (3) Internet (2) IPhone (1) Irlanda (1) Itàlia (2) JERC (6) Jordan (1) Jordi Font (1) Junqueras (12) Kosovo (4) Llei Electoral (1) Llibres (3) Londres (5) López Tena (1) Macià (2) Màster (1) McCain (5) McDonalds (1) Messi (1) MI5 (1) Microsoft (1) Montenegro (9) Natura (2) Nike (1) Nixon (1) Nova Zelanda (1) Obama (14) Olimpic (4) Osona (13) osonosfera (3) Païs Basc (1) Palestina (2) Patxi Lopez (1) Pepsi (1) Personatges (24) Política Catalana (40) Probabilitat (1) PSOE (1) Puigcercós (12) Rubik (1) Rugby (2) Rússia (6) Sagals (2) Sérbia (3) Sin Feinn (1) Sistema Electoral (3) Social Media (7) Suècia (3) SuperBowl (3) Tatcher (1) TheGuardian (1) Twitter (2) Viatges (47) Vic (84) Vimeo (7) viral (2) Volkswagen (3) YouTube (62)