'Argentino es un sentimiento'

De la Farga cap al Camp Nou, no ens perdem però l’embús és dels grans i hem de córrer per poder entrar al Camp Nou just quan comencen a sonar les notes dels Segadors. Tot i que el camp no és ple com en anteriors ocasions, el color i l’ambient està assegurat. La colònia argentina establerta a Catalunya ha respòs i mostren orgullosos les samarretes ‘albicelestes’ . Hi ha argentins de tots els clubs i ho demostren a base de pancartes amb els seus colors : de River, del independiente, de racing, de rosario i com no de Boca Juniors. Són persones que viuen a milers i milers de kilòmetres de casa seva, que necessiten viure jornades com aquestes i la possibilitat de veure a la seva selecció nacional és una oportunitat que potser tindran molts pocs cops a la vida. De fet els catalans patim una sensació un pel semblant, vivim a la nostra terra, treballem a la nostra terra i veiem els nostres familiars quan volem, però la sensació de catalans lliures sols la tenim una o dues vegades a l’any, malgrat que els entrebancs siguin cada dia més grans.

Els argentins cantaven ‘argentino es un sentimiento, vamos a gozar’. Ser català també és un sentiment; un dia algú va fer aquella pregunta que deia : ‘de català se’n neix o se n’exerceix?’ Doncs la resposta és molt clara i me la va reafirmar dissabte la ‘hinchada’ argentina. Potser pel fet de naixer a Catalunya ja som catalans, però de català se n’exerceix, com a mínim mentre no tinguem un país lliure on no haver de reivindicar-nos cada dia allà on anem, a la feina, al bar, a l’escala de casa, al camp de futbol ...

I sols serem lliures, com dèiem dissabte a la Farga, quan aconseguim una majoria social que estigui pel dret a decidir. Una majoria social on per què no, també si puguin sentir representats gent com els argentins, que a banda de sentir-se argentins es puguin sentir també catalans (que una cosa no treu l’altra), i apostin per una nova Catalunya més lliure i més prospera per a ells , per als seus fills i per als seus veïns.

Comments

1 Response to "'Argentino es un sentimiento'"

Jordi Gomara (itaca2000) ha dit... divendres, 30 de maig del 2008, a les 21:23:00 CEST

"que a banda de sentir-se argentins es puguin sentir també catalans (que una cosa no treu l’altra)"

T'asseguro que això ja es ben bé així en moltíssims casos, en altres circumstàncies "nacionals" segurament en serien més encara. El fet de parlar un altra llengua diferent que el castellà és un motiu d'integració. Quan un estranger ve a un territori que, legalment, s'hi inscriu a l'Estat Espanyol però on es parla una altra llengua diferent a l'espanyol, el fet de poder comunicar-se amb els altres a través d'aquesta llengua diferent fa que el que la utilitza s'hi senti més integrat, o sia, se senti més català, en definitiva, se senti més igual que els altres.

La llengua és un fet diferencial però també integrador (a més d'aportar riquesa cultural), això és el que encara no han entès els quatre pares que demanen que l'ensenyament dels seus fills es faci en castellà i no en català.

Salutacions
Jordi


            La cara B del Bloc
Follow Me on Pinterest

Arxiu

Seguidors

Etiquetes

Adidas (1) Albània (2) anuncis (4) Apple (1) augmentada (1) Barça (4) BEI Vilanova (1) Benach (1) Blocs (33) blogger (1) Bòsnia (3) Brasil (10) Brazil (1) British Airways (1) Brussel·les (3) Calaix de sastre (7) Campanya Electoral (39) Carlsberg (1) Castells (8) Catalunya (48) Catosfera (4) CiU (5) CocaCola (3) Companys (3) Comunicar (2) Conflent (3) Cooperació (1) crisis (1) Croàcia (1) Cuba (1) Drogues (1) Duran i LLeida (1) e-week (1) EasyJet (1) Economia (2) EEUU (73) Eleccions (7) ElectionCenter (61) Escòcia (1) Esquerra (112) Estònia (4) ETA (1) Euskadi (5) Facebook (3) Federer (1) Finlàndia (3) Flandes (3) fotos (1) França (6) Gillette (1) Girona (1) Google (2) Grècia (1) Greenpeace (5) Guinness (2) Heineken (1) història (2) Independència (3) Internet (2) IPhone (1) Irlanda (1) Itàlia (2) JERC (6) Jordan (1) Jordi Font (1) Junqueras (12) Kosovo (4) Llei Electoral (1) Llibres (3) Londres (5) López Tena (1) Macià (2) Màster (1) McCain (5) McDonalds (1) Messi (1) MI5 (1) Microsoft (1) Montenegro (9) Natura (2) Nike (1) Nixon (1) Nova Zelanda (1) Obama (14) Olimpic (4) Osona (13) osonosfera (3) Païs Basc (1) Palestina (2) Patxi Lopez (1) Pepsi (1) Personatges (24) Política Catalana (40) Probabilitat (1) PSOE (1) Puigcercós (12) Rubik (1) Rugby (2) Rússia (6) Sagals (2) Sérbia (3) Sin Feinn (1) Sistema Electoral (3) Social Media (7) Suècia (3) SuperBowl (3) Tatcher (1) TheGuardian (1) Twitter (2) Viatges (47) Vic (84) Vimeo (7) viral (2) Volkswagen (3) YouTube (62)