Full de ruta basc

El govern basc ja té el seu propi full de ruta. Comença el proper mes de juny i té el primer punt fort el 25 d’Octubre de 2008. Aquell dia, el poble basc decidirà en consulta si aprova un possible pacte amb el govern espanyol que entre d’altres punts, aprovi el dret a decidir del poble basc (dret a l’autodeterminació). En cas de no arribar a cap acord amb el govern espanyol, el poble basc decidirà sobre si vol tirar endavant ell sol la possible solució al conflicte. Segons Ibarretxe, el pas següent seria convocar eleccions al Parlament Basc i un cop fetes començarien les negociacions per trobar una solució recuperant la vella idea de dues meses de negociació paral·leles (Govern-ETA i partits bascos) que haurien de desembocar en un possible referèndum d’autodeterminació a finals del 2010.
Mirant de reüll, la situació basca i catalana no és comparable actualment. Ni la societat basca és la catalana, ni el finançament basc amb tots els avantatges que comporta és el català, ni els partits bascos són com els partits catalans. D’entre totes les diferències en destaco una referent al sistema de partits : Al País Basc, existeix per una banda una dreta i una esquerra espanyola, i per l’altra una esquerra i una dreta independentista i/o autodeterminista (amb tots els matisos possibles). A Catalunya, tot i que podríem dir que també existeix una dreta i una esquerra espanyolista així com una esquerra independentista (amb la resta de matisos), no acabem de tenir clar que existeixi una dreta independentista. Existeix una dreta independentista capaç de pactar un full de ruta semblant al basc tot i les diferències que ens separen?? Potser Imaz ens donaria la resposta ...

Comments

3 Responses to "Full de ruta basc"

Joan Ballana ha dit... divendres, 28 de setembre del 2007, a les 16:14:00 CEST

Crec que ara la dreta independentista ja no veurà la llum, però si que podem veure una reinvenció de la Lliga capitenejada per Duran que busqui un espai atractiu a mig camí entre el "ptsss" de Piqué i el "pentinat" d´en Mas. Però en Mas, o millor dit l´Oriol Pujol, ja busquen entrempar-se en una experiència nova que els allunyi d´Unió i els acosti al centre-esquerra, on hi ha un poti poti que t´hi cagues!!!! Però com més serem, més riurem.

Marta ha dit... diumenge, 30 de setembre del 2007, a les 20:12:00 CEST

No sé si Imaz ens la donaria la resposta. El que em preocupa és: I Mas, que ens donaria la resposta? Jeje... Crec que el convergent no ho té gens clar. Ell acusa a determinats partits d'anar a la deriva, però el que no sap per quines aigües navega és ell mateix. Continuarà "refundant" (¿?) el catalanisme?? Refundarà el catalanisme i desrefundarà la federació amb Unió? O potser Unió també voldrà refundar alguna cosa?
Hi ha tantes preguntes per respondre, i tants polítics per situar-se, que de moment no veig un full de ruta nacional, unànim i contundent per a una Catalunya Lliure. Ens queda molta feina per fer!
I mentre existeixi un partit independentista que ho té molt clar, no perdem les esperances!

Jordi Casals i Prat ha dit... dimarts, 2 d’octubre del 2007, a les 0:05:00 CEST

El problema és que la dreta convergent sembla valorar més l'eix autonomista/stablishment que no pas el nacional o el liberal/democatacristia.
La sociovergencia és la desnacionalització i desideologització de la política catalana, i aquest és el full de ruta de Mas i de Duran.


            La cara B del Bloc
Follow Me on Pinterest

Seguidors

Etiquetes

Adidas (1) Albània (2) anuncis (4) Apple (1) augmentada (1) Barça (4) BEI Vilanova (1) Benach (1) Blocs (33) blogger (1) Bòsnia (3) Brasil (10) Brazil (1) British Airways (1) Brussel·les (3) Calaix de sastre (7) Campanya Electoral (39) Carlsberg (1) Castells (8) Catalunya (48) Catosfera (4) CiU (5) CocaCola (3) Companys (3) Comunicar (2) Conflent (3) Cooperació (1) crisis (1) Croàcia (1) Cuba (1) Drogues (1) Duran i LLeida (1) e-week (1) EasyJet (1) Economia (2) EEUU (73) Eleccions (7) ElectionCenter (61) Escòcia (1) Esquerra (112) Estònia (4) ETA (1) Euskadi (5) Facebook (3) Federer (1) Finlàndia (3) Flandes (3) fotos (1) França (6) Gillette (1) Girona (1) Google (2) Grècia (1) Greenpeace (5) Guinness (2) Heineken (1) història (2) Independència (3) Internet (2) IPhone (1) Irlanda (1) Itàlia (2) JERC (6) Jordan (1) Jordi Font (1) Junqueras (12) Kosovo (4) Llei Electoral (1) Llibres (3) Londres (5) López Tena (1) Macià (2) Màster (1) McCain (5) McDonalds (1) Messi (1) MI5 (1) Microsoft (1) Montenegro (9) Natura (2) Nike (1) Nixon (1) Nova Zelanda (1) Obama (14) Olimpic (4) Osona (13) osonosfera (3) Païs Basc (1) Palestina (2) Patxi Lopez (1) Pepsi (1) Personatges (24) Política Catalana (40) Probabilitat (1) PSOE (1) Puigcercós (12) Rubik (1) Rugby (2) Rússia (6) Sagals (2) Sérbia (3) Sin Feinn (1) Sistema Electoral (3) Social Media (7) Suècia (3) SuperBowl (3) Tatcher (1) TheGuardian (1) Twitter (2) Viatges (47) Vic (84) Vimeo (7) viral (2) Volkswagen (3) YouTube (62)