Sandy (7 dies)

Definitivament els aspectes meteorològics estan tenint un paper destacat en aquesta campanya electoral. A l'agost va ser l'Isaac, una tempesta tropical que va estar a punt de fer suspendre la convenció Republicana a Florida. 10 dies més tard, una forta tempesta va obligar Obama a canviar l'escenari del seu discurs d'acceptació a Carolina del Nord. I aquesta setmana, a sols 7 dies de les eleccions, una tempesta tropical convertida en huracà de grau 2, el Sandy, està destrossant la costa est dels Estats Units.

Aquesta nit ha arribat a Nova York i Nova Jersey, zones que Obama ja ha declarat zones catastròfiques,  provocant inundacions a les grans ciutats (metros inundats, milions de persones sense llum, 83 morts). Inundacions que a Nova York han superat rècords que dataven de 1821.

Què han fet els 2 candidats davant aquest extraordinari  fenomen extrem de la naturalesa? Per començar els dos candidats han decidit parar els actes de campanya (hi ha certa controvèrsia en el fet que sembla que Romney no els hauria anul·lat tots i estaria fent campanya a Ohio) i centrar-se en recollir diners per les víctimes.
En la memòria de tothom hi ha la nefasta gestió que l'Administració Bush va fer de l'huracà Katrina l'any 2005 i és per això que Obam, s'ha posat el mono de commander-in-chief i s'ha posat a treballar en allò que millor sap fer: posar-se al capdavant i aparentar que es farà el màxim i millor possible per salvaguardar la vida dels seus ciutadans. Obama no sols hi té molt a perdre en el fet que ell és el màxim responsable de les forces de salvament de tot el país sinó per que l'huracà Sandy està fent molt de mal a tota la costa est, i sobretot a la part nord d'aquesta.
Aquesta zona no sols és la zona més poblada dels EEUU, sinó que alhora és el major recollidor de vots dels demòcrates i Obama. La victòria de qualsevol president demòcrata es fonamenta essencialment en California a la costa oest i sobretot en tota la zona nord de la costa est (New York, Vermmont, Maine, Massachussets, Virginia, New Hampshire, New jersey, Delaware, Maryland, Connecticut, Pennsilvanya). Per tant, Obama necessita fer sentir a la seva gent que està segura a les seves mans i que no tenen res a témer.
Romney en canvi, el millor que pot fer és passar desapercebut i resar per a que hi hagi el mínim de desgràcies possibles. No pot guanyar-hi res i menys des que en un acte de campanya per les primàries va anunciar que si arribava a ser President, eliminaria o privatitzaria l'agència del govern federal que gestiona la resposta a les catàstrofes naturals i que ara mateix té un paper imprescindible en la lluita contra els efectes de Sandy,

Obama-Romney: 3er i darrer debat (14 dies)

Va començar el primer debat difús i absent, durant el segon debat va reaccionar sense acabar de convèncer i avui, al tercer debat Obama ha acabat exercint del que és, un líder. Malgrat això, la suma dels tres debats han acabat en taules, sobretot per que Obama malgrat guanyar pels punts no n'ha tret res, i en canvi Romney ha aconseguit el títol de "candidat presidenciable amb cara i ulls",  fet que es reflecteix a les enquestes malgrat que ho continua tenint molt difícil per guanyar.

Obama arribava al tercer debat amb els deures en política exterior fets. La figura del "commander-in-chief" imposa i dona força a qualsevol candidat, sobretot si durant els darrers 4 anys s'ha matat a l'enemic nº 1 dels Estats Units, Bin Laden, o ha retornat a casa les tropes instal·lades a l'Afganistan.

A Florida, swing-state molt renyit, s'ha debatut sobre la sortida de les tropes d'Afganistan, sobre les tropes a l'Iraq, la rebel·lió Siriana, la Primavera Àrab, els retalls en el pressupost en defensa, l'Iran, Rússia, la Xina, i fins i tot Israel... però malgrat tot, cada un d'aquests temes ha tingut un rerefons econòmic, de política interior nord-americana. Evidentment tots dos saben que malgrat la política exterior nord-americana és important en tant que els americans necessiten i volen ser la 1a potencia mundial, també és evident que l'actual crisis econòmica és molt més important en el dia a dia de la vida nord-americana i que serà un dels principals motius que faran decantar el vot per un o altre candidat. Per això, sovint el moderador ha hagut de recordar als candidats que aquest debat no era`d'interior sinó d'exterior.

Romney ha continuat amb els atacs a la política dels darrers quatre anys del President Obama i aquest al seu torn ha continuat rememorant els canvis de dicurs i les errades de Romney dels darrers mesos de campanya. 

Obama ha aconseguit la frase d'or als 41 minuts del debat amb una discussió sobre el pla de defensa de Romney i la modernització i augment de la Marina. A la reflexió de Romney sobre que la Marina nord-americana era més petita ara que la del 1916 i que per tant el president el que havia de fer era assegurar la defensa dels ciutadans i no retallar el pressupost de defensa, Obama ha respòs:

"You mentioned the Navy, for example, and that we have fewer ships than we did in 1916. Well, Governor, we also have fewer horses and bayonets because the nature of our military's changed. We have these things called aircraft carriers where planes land on them. We have these ships that go underwater, nuclear submarines"

Obama-Romney 2on Round (21 days)

2on debat presidencial a sols 21 dies de la votació final. Aquest, amb un sistema de debat diferent, doncs qui ha fet les preguntes i ha introduït els temes no ha estat la moderadora sinó que han estat els assistents al debat (prèviament escollits per l'empresa d'enquetses Gallup) qui han preguntat als dos candidats. Un debat "Town Hall".

Aquest cop, Obama ha aparegut al debat i ha lluitat fins al final davant un Mitt Romney que ha continuat amb  el bon to que ja va mostrar al 1er debat però que ha hagut d'anar a remolc del president. 
Obama ha atacat i ha acusat Romney de no dir la veritat gairebé a cada intervenció. El punt d'inflexió del debat l'ha protagonitzat l'atemptat que va matar l'ambaixador de Libia. Als 72 minuts de debat Romney ha comès el seu únic 'i greu' error acusant Obama i el seu equip d'utilitzar l'atemptat al seu favor i de no dir que havia estat un "act of terror" fins 14 dies desprès. Obama ha respòs que ho va dir just el dia desprès en un acte al Rose Garden de la Casa Blanca. Al final ha hagut d'intervenir la moderadora donat la raó a Obama després de llegir la transcripció del Rose Garden. La frase del debat ha estat "Can you say that a little louder, Candy?". A partir d'aquell moment Obama ha crescut i Romney s'ha posat més nerviós fins que al final Obama ha aprofitat els seus dos darrers minuts sense rèplica per tirar en cara a Romney el 47%, segurament la xifra que marcarà la campanya electoral.

Les diferents enquestes dels mitjans de comunicació al final del debat han mostrat un lleuger avantatge per al President Obama, que haurà de seguir afinant les seves previsions de futur si vol sortir victoriós del tercer i darrer debat de la campanya.

Malgrat tot, el que compta són els resultats als 8 swing states que acabaran decantant la victòria a un o altre costat de la balança. Ara mateix, Romney aconseguiria guanyar a Colorado, Carolina del Nord i Florida, en canvi el President Obama guanyaria Nevada, Iowa, Wisconsin, Virginia i Ohio.
Altre cop, sembla ser que la majoria de camins per a la victòria final passaran per Ohio!

Biden-Ryan (23 dies)

Desprès del fiasco d'Obama al primer debat presidencial, i les enquestes mostrant una recuperació de Romney als 'swing states', el paper de Joe Biden a l'únic debat de vicepresidents celebrat divendres passat a Kentucky era crucial per la candidatura del President Obama.
Biden, gat vell de la política amb més de 40 anys de senador a les espatlles va mostrar-se en tot moment confiat i guanyador davant un Ryan que va fer tot el que va poder per no perdre el tren del debat.
Jutgeu vosaltres mateixos i traieu les vostres pròpies conclusions.

 

màgia sobre el Tamesis



Steve Frayne, més conegut com a 'Dynamo' és un mag anglès de 30 anys capaç de fer això que podeu veure en un vídeo promocional del seu espectacle de màgia. Sols li va faltar poder multiplicar els pans i els peixos!

El primer debat, per Romney (34 dies)

El primer debat de les presidencials 2012 celebrat a Denver, no passarà a la historia. 
Un debat tou, sense ritme, sense interpelacions dialectiques dignes de recordar o comentar i amb un moderador que no ha aportat gens de joc ni de ritme al debat. Sí, s'ha parlat de política en majúscules i amb això ja gairebé n'hi hauria d'haver prou, però acostumats al showtime americà, ha deixat un regust de desencís.

El més destacable ha estat, a ulls de tothom, la victoria de Mitt Romney. Si això fos un combat de boxa Romney hauria guanyat als punts, si fos un partit de futbol, Romney hauria guanyat per un trist 1a 0. I això  reflexa precisament el que ha estat el debat. 
Un President Obama apagat des del minut 1, descol·locat, gris, desentrenat (Kerry ha fet la seva feina?), sense propostes pròpies, atacant el sistema de taxes de Romney com si en fos un expert, adormint qualsevol intent de debat per part de Romney, sense frases per recordar ni histories per explicar. 
En canvi Romney ha fet el seu paper, el de l'aspirant que va per darrera a les enquestes i necessita prèmer l'accelerador per recuperar tot aquell terreny electoral que ell mateix ha perdut els darrers 9 mesos. Un Romney segur, amb la lliçó i les frases ben apreses, sense perdre els papers en cap moment, amb aquell punt d'agressivitat que se li demana a qualsevol candidat.
En definitiva, Romney continua viu a l'espera del segon debat. Mentrestant, Obama té temps per despertar, preparar-se més bé i donar molt més joc d'aquí a 15 dies.





            La cara B del Bloc
Follow Me on Pinterest

Seguidors

Etiquetes

Adidas (1) Albània (2) anuncis (4) Apple (1) augmentada (1) Barça (4) BEI Vilanova (1) Benach (1) Blocs (33) blogger (1) Bòsnia (3) Brasil (10) Brazil (1) British Airways (1) Brussel·les (3) Calaix de sastre (7) Campanya Electoral (39) Carlsberg (1) Castells (8) Catalunya (48) Catosfera (4) CiU (5) CocaCola (3) Companys (3) Comunicar (2) Conflent (3) Cooperació (1) crisis (1) Croàcia (1) Cuba (1) Drogues (1) Duran i LLeida (1) e-week (1) EasyJet (1) Economia (2) EEUU (73) Eleccions (7) ElectionCenter (61) Escòcia (1) Esquerra (112) Estònia (4) ETA (1) Euskadi (5) Facebook (3) Federer (1) Finlàndia (3) Flandes (3) fotos (1) França (6) Gillette (1) Girona (1) Google (2) Grècia (1) Greenpeace (5) Guinness (2) Heineken (1) història (2) Independència (3) Internet (2) IPhone (1) Irlanda (1) Itàlia (2) JERC (6) Jordan (1) Jordi Font (1) Junqueras (12) Kosovo (4) Llei Electoral (1) Llibres (3) Londres (5) López Tena (1) Macià (2) Màster (1) McCain (5) McDonalds (1) Messi (1) MI5 (1) Microsoft (1) Montenegro (9) Natura (2) Nike (1) Nixon (1) Nova Zelanda (1) Obama (14) Olimpic (4) Osona (13) osonosfera (3) Païs Basc (1) Palestina (2) Patxi Lopez (1) Pepsi (1) Personatges (24) Política Catalana (40) Probabilitat (1) PSOE (1) Puigcercós (12) Rubik (1) Rugby (2) Rússia (6) Sagals (2) Sérbia (3) Sin Feinn (1) Sistema Electoral (3) Social Media (7) Suècia (3) SuperBowl (3) Tatcher (1) TheGuardian (1) Twitter (2) Viatges (47) Vic (84) Vimeo (7) viral (2) Volkswagen (3) YouTube (62)